Svenska Jasmine Takacs till final av Britain’s Got Talent 2020

Oct 10, 2020 by

Share Button

Jasmine och hennes danspartner Aaron som tävlar i årets Britain’s Got Talent

Namn: Jasmine Takacs
Yrke: Dansare/koreograf
Bor: Battersea
Tid i London: 14 år
Instagram: @jasminetakacs

 

Jasmine Takacs är just nu aktuell i Britain’s Got Talent med sin partner AaronBrownUK.

De uppträder ikväll lördagen den 10/8 och showen kan ses på ITV1. Se till att rösta genom att ladda ner BGT appen! 

  

Berätta, vem är Jasmine Takacs?
Jasmine är en positiv och glad tjej som alltid ser det ljusa i livet. Besatt av glitter och lever för sin dröm och passion.

 

Hur startade din tid i London?
Jag kom till London 2006 efter att jag fick ett nej från balettakademin i Stockholm då jag ville vidareutbilda mig till dansare. Jag visste att jag hade talang och bestämde mig för att åka till London och söka till olika dansskolor. Jag visste att det måste finnas någon som ser min talang och vill ha mig i deras skola.

 

Jag bodde till en början i Putney och fick ett deltidsjobb på klädbutiken Joseph i South Kensington. Samtidigt tränade jag på olika drop in dansklasser och undersökte dansutbildningar. Året efter fick jag stipendium till Londons mest omtalade dansskola där många West End-stjärnor har utbildat sig, London Studio Centre. Fick ett stipendium värt 15.000£ per år för ”exceptionell talang”. Där gick jag sedan i tre år och tog Bachelor examen i dans 2010.

 

Vad jobbar du med?
Jag jobbar som frilansdansare och koreograf och jag gör allt från TV till teater. Jag har jobbat med svenska Let’s dance de senaste 4 åren och brittiska Strictly Come Dancing som extradansare sedan 2013.

 

Varje dag ser annorlunda ut i mitt jobb, en dag kan jag vara på en paradis ö och uppträda för kungligheter med min egna dans produktion ”Dance The Night Away”, och andra dagen uppträder jag med min danspartner Aaron Brown på någon av Londons Cabaret klubbar så som Proud eller Circus London.

 

Vad är det roligaste jobbet du gjort?
Det roligaste jobbet jag gjort var London olympiska spel, vid deras slutceremoni 2012. Det kändes verkligen som jag var delaktig i världens största fest! Vi repade i över 2 månader och det var mycket stress och press men sen föll allt samman och det var en fantastisk upplevelse!

 

Sen, självklart att få producera, koreografera och skapa ”Dance The Night Away” tillsammans med min danspartner Aaron. Vi turnerade i Sverige hösten 2019 och snart hoppas vi att det kommer finnas möjlighet för oss att turnera i UK med showen. Alla våra idéer och drömmar inom dans och show fick liv tillsammans med vår trupp av extradansare och vår sångerska, och showen kommer alltid ligga nära mitt hjärta.

 

… och vilket är det creddigaste?
 ok jag har en del… svårt att välja…! Jag har varit med i James Bond 007 Spectre, vid öppningssekvensen som den dansande siluetten. Jag har också varit med i Hollywood filmer, så som Mamma Mia 2, (extra stolt för att jag är svensk!) samt skönheten och odjuret. Sen har jag även tränat Rihanna privat, i latin!

Med Thomas Ravelli på svenska Let’s Dance 2019. Foto: Helsingborgs Dagblad 


Hur kommer det sig att du började dansa?
Min underbara mamma Liva tog mig och min syster Diana till balettklasser när jag var 4 år. Jag blev kär i dansen på en gång och ville bara fortsätta lära mig mer, och andra, nya stilar. Det är något som händer i kroppen när vi rör oss till musik. Det är en euforisk känsla jag känner och en form av escapism.

 

Du är både aktuell i Britain’s got a talent och svenska Let’s dance – berätta allt om det!
Jag har pendlat mellan London och Stockholm de senaste 4 åren då jag varit med på Let’s Dance i Sverige. Mina danspartners har varit skådespelaren Johannes Brost (han fick faktiskt en fantastiskt fin dans till minne av honom i ”Dance The Night Away”….), skådespelaren Gustaf Hammarsten, fotbollsproffset Thomas Ravelli och komikern Anders Jansson. Det är superkul att vara med på Let’s dance och klä upp sig i alla magiska kostymer varje vecka, att få se sin danspartners utveckling och att dansa i öppningsnumren.

 

Jag är som sagt också aktuell i BGT, och nu är det inte långt kvar till finalen av BGT! Idag,  lördag 10 oktober 19.30 smäller det, och jag och Aaron är så taggade! Vi har tränat så hårt och intensivt för denna dag! När vi gjorde audition innan lockdown i februari så trodde vi aldrig att vi skulle stå i final.

 

I logen

 

Hur ser träningsprocessen ut? Hur mycket tid lägger man ned i veckan?
Vi har tränat 4-6 timmar om dagen. Så det är som ett heltidsjobb, strikt sov och matschema för att uppnå optimal energi och performance.

 

Vart ser du dig själv om 10 år? 
Om tio år så bor jag och Aaron i USA, vi har vår show Dance The Night Away uppsatt på olika kryssnings fartyg, casinos och teatrar världen över.

 

Nämn tre grejer man inte får missa om man besöker London:
Att se en West End show är ett måste samt att besöka någon av Londons Cabaret klubbar! Duck and waffle, en restaurang i Heron Tower med fantastisk utsikt över London och alldeles underbar mat. Strolla en stund på Harrods, och sen vidare till vackra King’s road där man fortsätter strolla bland alla mysiga butiker!

 

… och någonting man kan skippa? varför?
Rushhour på tunnelbanan! Haha….

Du får äta ute en hel dag – vart äter du frukost/lunch/fika/middag? 

Frukost: The breakfast club i Soho
Lunch: Ivy Chelsea garden
Fika: Patisserie Valerie Piccadilly
Middag: Hakkasan Mayfair

  

Vad är det bästa med Sverige/England? 

Det bästa med Sverige är att man sparar så mycket tid! Bor man i Stockholm kan man ta sig var som helst inom 10 minuter. Man kan gå mycket och allt är så rent. Plus att allt känns så utvecklat i Sverige och det finns så många mysiga restauranger, och fika smakar ju alltid bäst hemma i Sverige! Inget slår en färsk kanelbulle!! 

I England finns det alltid något att göra: se en show, besök en restaurang. Det finns olika events hela tiden –  denna stad sover aldrig!  Även fast jag bott här i 14 år så ser jag fortfarande något nytt varje dag!

 

Vad är du mest stolt över i ditt liv?
Att jag tog ett spontat beslut att flytta till London! Samt att jag har skapat min egna show!

  

Ge tre tips till någon som kämpar för att nå sina drömmar:
1. Kom fram till vad du måste göra för att nå dina drömmar och jobba på de punkterna varje dag

2. Visualisera att drömmarna blivit verklighet varje dag

3. Ge inte upp! Drömmar kommer till dig av en anledning och är där för att påminna dig om att alltid go for it!

 

Tweets by JasmineTakacs