Svenska Nicoccino har nu lanserat i UK.

Aug 6, 2014 by

Share Button

LondonSvenskar var med på lanseringen av det svenska bolaget Nicoccino som introducerar sin nya produkt i UK under juli.
Nicoccino är en innovativ och diskret nikotinfilm som snabbt levererar nikotin och ger rökare tillgång till nikotin, utan tobakens allvarliga biverkningar, vid de tillfällen då de inte vill eller får röka.

 

Lanseringen ägde rum på Nozomi i Knightsbridge och temat var Pan Am som tog deltagarna tillbaka till en miljö inspirerad av svunna tiders glamourösa flygplansresande.
På plats vid lanseringen var företagets chef för affärsutveckling, Claes Fredlund, som vi passade på att få en pratstund med.

 

Hej Claes,

Först och främst är vi nyfikna på valet av tema till denna lansering, berätta varför ni valde det?

Det syftar till det faktum att Nicoccino ger användaren ”Frihet att Resa”.     Produkten är en unik och diskret nikotinfilm utan tobak med syftet att ge rökare tillgång till nikotin vid de tillfällen då de inte vill eller får röka. Dessa tillfällen är många, bla på flygplan och tåg men också på arbetet, på restauranger och caféer och i sällskap med personer som inte röker.

Vi är även nyfikna på bakgrunden till Niccocino?

Vi vill erbjuda rökare ett effektivt, kraftfullt och hälsosammare alternativ till rökning vid de tillfällen då de inte vill eller får röka.    Var fjärde vuxen människa i världen röker. Tillsammans röker de nästan 5 800 miljarder cigaretter per år. Denna höga konsumtion av tobak medför stora hälsoproblem för såväl rökare som dess omgivning, vilket medfört att rökning motarbetas allt mer av myndigheter och det sociala trycket att inte röka är stort. Som ett resultat håller en ny marknad för alternativa nikotinprodukter att växa fram. Vi har ambitionen att leda denna marknad.

Vad är Nicoccino och hur fungerar det?

Nicoccino är resultatet av tio års forskning och utveckling och är en lövtunn och alginatbaserad film som enbart innehåller rent nikotin och naturliga aromer.  Filmen är stor som ett halvt frimärke och appliceras på ett diskret sätt under läppen. Inom några minuter har nikotinet avgetts, filmen lösts upp och försvunnit utan att lämna någon restprodukt. En film innehåller 1mg nikotin som motsvarar en normalstark cigarett. Den första smaken som lanseras är citrus/mint.

Hur ser en typisk ”Niccocino” kund ut och vad är egentligen ”The Nicoccino experience”??

Han eller hon är en rökare som känner sig begränsad av sin omgivning, någon som önskar ett hälsosammare alternativ eller som vill ha ett komplement för de tillfällen då rökning inte är socialt accepterat.

”The Nicoccino experience” syftar till det faktum att Nicoccino levererar en ren och effektiv nikotinupplevelse, nästan lika snabbt och lika effektivt som en cigarett.

Många svenskar i England saknar det svenska snuset, kan Niccocino vara ett substitut för det?

Det är den absolut. Nicoccino har fördelen att den är väldigt diskret, ej har någon lukt samt att den inte lämnar någon restprodukt efter sig.
Men den största marknaden i UK är rökare då Nicoccino kommer att ge dem en nyfunnen känsla av frihet som snusare redan åtnjuter.

Var finns den att köpa?

Nicoccino kommer initialt endast att säljas via vår web shop, www.nicoccino.co.uk. Vi jobbar också på nya kanaler för att stärka positioneringen av produkten så som hotell, restauranger och flygbolag.

Introduktions erbjudande till LondonSvenskars läsare här! (1 paket gratis – använd koden LS08 vid utcheckning)