Svenska och skandinaviska restauranger och barer i London

Jul 4, 2020 by

Share Button

En riktig köttbullar med mos finns att få! Förutom på IKEA i London så finns det en del svenskt i storstaden.

Nedan har vi listat några. Har ni andra tips får ni gärna höra av er med tips till hello@londonsvenskar.com.

Vill ni laga själva eller beställa hem lite svenska och skandinaviska varor så har vi listat Svensk mat i London här. Smaklig Måltid!

Featured photo: Aquavit

 

Foto: Ekte Nordic Kitchen

Ekte Nordic Kitchen
2 -8 Bloomberg Arcade, London EC4N 8AR
http://ektelondon.co.uk/

Ekte öppnade i april 2018 av danska kocken Soren Jessen. Soren jobbade tidigare inom finans (tidigare Executive Director at Goldman Sachs & UBS) och blev inspirerad att göra ett karriärbyte. Det gjorde han med all rätt! Ekte är en restaurang, café och sandwhich bar (YES, mackor med riktigt gott danska rågbröd).  Här serverar de traditionella Skandinaviska rätter i en lyxig miljö. Ekte betyder Äkta på norska och vi rekommenderar Ekte både till frukost, lunch och middag! Nyligen öppnade de även Borealis London med skandinaviska influencer. Mer skandi-mat åt folket! Vi besökte Ekte och gjorde en recenssion -läs den här!

 

ScandiKitchen
61 Great Titchfield Street
http://www.scandikitchen.co.uk
Om du inte har planer på att handla, kan du besöka shopen för både frukost och lunch istället. De serverar bland annat olika smörgåsar, sallader och varmkorv. Ta en paus i shoppingrundan och sväng in på Scandikitchen för påfyllning och en smak av ett äkta Sverige (och Norge, Finland och Danmark också för den delen)

 

London Calling Sweden
Railway Arch 72
https://londoncallingsweden.com
Nytt ställe med stort fokus på Schweeden! Öl och ost – drömmen för de flesta svenskar, visst? Detta ställe en mängd olika ölsorter, skön vibe och härliga snacks. Häng här och spela dart, pingis eller bara njut av musiken och god öl. 

 

Bild: Aquavit London

Aquavit London
St James Market, 1 Carlton Street
http://aquavitrestaurants.com

Frukost, brunch, lunch eller middag – snackisen Aquavit har allt på sin meny! Viben är ‘’fine-dining’’ och du kan förvänta dig både härlig personal och högklassig svensk, mat. Nu kan du också boka julmiddag via deras hemsida – värt att kolla in! Vi har rekommenderat dem i Time Out!

 

Garlic & Shots
Frith Street 14, SOHO
http://www.garlicandshots.com

Tänk svensk husmanskost, men med en twist. Här jobbas det nämligen med vitlök, till fullo! Utöver det finns även andra rätter som inte anses traditionellt svenska, och en rad olika roliga shots att prova på. Himmelriket för vitlöks-älskaren alltså, ett plus är också om du diggar hårdrocksmusik!

 

Kosmopol
38 Fulham road SW10 9PY
http://www.kosmopol.net/

Klassiker i Fulham, liten cocktailbar som drivs av Fredrik Olsson sedan 2004. Här visas svenska matcher och då och då hålls Midsommarlunch och pepparkaksbak.

 

Nordic Bar
25 Newman Street
https://www.nordicbar.com
Här,norr om Oxford Street, hittar du Nordic bar. Stället serverar varma klassiker såsom pyttipanna och köttbullar, men också traditionella svenska våfflor med sylt och grädde. Våffeldagen är räddad, hörrni! Är man inte hungrig serverar de också drinkar á skandinavisk stil, och det finns ett pingisbord för den sprallige.

 

Cafeér/bagerier i London

 

Bild: Favoriter från Fabrique Bakery 

 

Fabrique Bakery
53 goodge Street, 8 Earlham Street eller 212 Portobello Road  

http://fabrique.co.uk
Med start på Gotland har succén spridit sig runt om i Sverige och nu ända till London, till inte ett utan tre(!) caféspots. Här kan du njuta av nybakta bullar i alla dess former, mumsa på småkaka eller dricka svensk kaffe. Norpa gärna en limpa från hyllan när du går – det gör susen till morgondagens frukost!

 

Blåbär – Nordic Living
3A Lacy Road, Putney

Blåbär, både ett kafé och en designbutik, slog upp portarna i Putney 2016, och utgör ett fräscht tillskott i ett område som präglas av konventionella restaurang- och butikskedjor. Inspirerat av de vanligt förekommande hybriderna mellan just kafé och designaffär i Skandinavien uppmuntrar Blåbär Londonbor att “live a life more Nordic”.

 

Här kan ni läsa fler artiklar vi gjort om Blåbär:

Möt London-caféägaren Sandra West

Blåbär – svensk café och butik i London

 

 

Bageriet
24 Rose Street
https://www.bageriet.co.uk
‘’London’s finest Swedish Bakery’’, de hittar du i en kringelikrokig liten gränd kallad Rose Street. Ett mysigt krypin med allt ifrån skagenbaguette till småkaka och prinsesstårta. Som ett tvättäkta svenskt bageri helt enkelt.

Mörkt rågbröd med lax på Nordic Bakery

NordicBakery
14a Golden Square SOHO eller 37b Cavendish Street Marylebone

http://nordicbakery.com
Matiga mackor, mustiga juicer och härliga fullkornsbröd trängs bland, såklart, klassiska svenska bakverk. Mycket på Nordic Bakery kommer från Finland, det mörka brödet och himmelska karelska piroger.  Härifrån går du varken besviken eller hungrig – ett säkert kort om du är ute efter Swedish FIKA!