Svenska psykologer i London

Feb 9, 2021 by

Share Button

Foto: Priscilla Du Preez/Unsplash

 

När du känner dig isolerad , stressad eller har problem kan det hjälpa att prata med en professionell terapeut. Det kan vara viktigt att få besöka en säker och konfidentiell plats för att utforska dina känslor och tankar utan rädsla för att bli dömd eller förkastas.

Att utforska och förstå återkommande beteendemönster och relationer är det första steget mot en ökad medvetenhet och förändring. I slutändan kan det leda till mer frihet av tankar och beslutsfattande; ofta med högre självkänsla som följd. Relationen mellan terapeut och klient är därför mycket viktigt, eftersom det kan ge ytterligare en möjlighet att arbeta med dessa mönster .

Du blir erbjuden vägledning och hjälp i hur du ska hantera svåra situationer. Vid behov kan de också använda en del kognitiva verktyg tex. Att klara av panikattacker eller depression. Att börja terapi kan ibland kännas skrämmande , särskilt om du känner dig osäker på vad som förväntas av dig. Detta är normalt, men med tiden kommer du inte att terapi kan vara en stor källa till stöd.

 

Hur hjälper terapi till?

Terapi kan vara till hjälp för människor som har svårt att vara sig själv med andra. Det kan visa vägen till att ha mer äkta och sunda relationer och upprätthålla dem. Det kan vara särskilt användbart i hanteringen av låg självkänsla , ångest, panik eller depression. Dessutom i tider av stora livsförändringar , som t.ex förlorat ett jobb, skilsmässa, flytt/land eller sorg, kan terapi hjälpa till att hantera förlusten samt att finna en väg framåt.

 

Vilka fördelar kan förväntas?

Terapi är en process som kan ta lite tid. Eftersom vi alla är olika blir inte resultated samma för alla.
Fördelar med terapi kan vara: ökad självmedvetenhet med ökad självkänsla, ökad förmåga att känna igen destruktiva mönster och ändra dem, minskad ångest , friskare och mer autentiska relationer, en känsla av inre styrka och frid .

 

Här nedan har vi listat några svenskatalande psykologer och samtalsterapeuter baserade i London:

 

Monika Mason MA, Psychodynamic Counsellor and Psychotherapist in Kensington, Chelsea West London SW7

Westlondontherapy.net

 

Agneta Lindberg, Psychodynamic Councellor

agnetalindberg.co.uk. mob: 07957 233 134, Agneta.

 

Birgitta Ronn Hypnotherapy
Clinical Hypnotherapist + Solution-focused approach, NLP, CBT

birgittaronn.com/book-an-appointment

 

 

Susanne Sjöquist, Svensktalande Gestaltterapeut
Individuellt, par och grupper.
The Gestalt Centre
15-23 St Pancras Way  London
+44 7385 890845
+4670-3604640

 

Läs mer:

Om du börjar må dåligt

Sjukvård i Storbritannien