BANNING DENTAL – tandvård i hög kvalitét med skandinavisk standard 

Feb 1, 2022 by

Share Button

BANNING DENTAL

Banning Dental Group som grundades år 2018 är en trygg oas för oss som saknar svensk tandvård. Med skandinavisk kvalitét och hög standard på deras service är klinikerna första valet för många svenskar.
Vi besökte deras Chiswick-klinik och välkomnades av Amir, en av grundarna. Denna klinik ligger intill den lugnare delen av Chiswick High Street och har en inbjudande fasad med stora glasfönster som ger inblick in i den stilrena kliniken. 

 

JUST NU: ERBJUDANDE

 

Alla nya Londonsvenskar som signar upp sig på en behandling med ett värde över £30 får en 100% biologiskt nedbrytbar och hållbart odlad bambu tandborste från svenska märket Humble.

  • Lumiwhite home whitening £199 (£350)
  • Excessive Sweating Treatment with Botox  £450 for both (£750 normally) 

Läs mer: https://bit.ly/Banningoffer

Permanent erbjudande för Londonsvenskar:

  • 20% på fyllningar och kronor

 

Maila till Christina på Chiswick@banningdental.co.uk  och nämn Londonsvenskar.

 

Här inne möts du av en ljus minimalistisk lokal med influenser från Sverige såsom möbler, design, böcker och doftljus inspirerad av den svenska naturen. Vi välkomnades av hela teamet och även trevliga svenska receptionisten Christina som tog väl hand om oss. Som ett ordentligt välkomnande fick vi även en kopp kaffe med en bild på LondonSwedes loggan i skummet gjord av deras kaffemaskin.  Ena delen av kliniken är dedikerad till tandläkarpatienter samt tandhygienist medan den andra till estetiska behandlingar såsom hudbehandlingar, cryo-behandlingar, botox och fillers. 

 

Prisvänligt och tillängligt för alla

En av grundarna, Dr Amir Hosseinzadeh har varit tandläkare i 15 år och specialiserar sig på oral käk-kirurgi. Detsamma gäller hans kollegor Azad, Adam, Nico och Honar som alla utbildades i Sverige och har jobbat som tandläkare i över 15 år i London. Många av tandläkarna talar svenska. 

 

Banning Dental Group skapades med en vision att introducera privata kliniker som erbjuder hög skandinavisk standard till priser som passar allmänheten. Allmänn tandvård i Storbritannien är inte alltid populärt bland svenskar då vi är bortskämda med svensk tandvård. Här fann grundarna till Banning Dental Group en nisch. All tandvård och specialisttandvård under samma tak men högsta möjliga kvalite på utrustning och material. Deras första klinik öppnades 2019 med fler kliniker sedan dess. Strax efter lockdown öppnades den senaste kliniken i Lewisham, sydöstra London. Alla kliniker erbjuder öppna stora ytor med all tänkbar utrustning inom tandvård och personalen tränas kontinuerligt i att leverera förstklassig tandvård till alla patienter. 

 

Priserna har man satt så att många nya patienter vågar sig på att testa på den vård som Banning Dental Group erbjuder. En undersökning som bokas för 30-45 minuter och innehåller all nödvändig röntgen kostar £25. Man erjuder gratis konsultationer för tandimplantat och Invisalign och ett besök hos hygienisten för 30min tandrengöring kostar från £55. 

 

Banning Dental Group är också kända för att erbjuda en av de billigaste Invisalign-behandlingarna i UK och eftersom de är Diamond Apex Invisalign utövare, är du garanterad bästa möjliga vård och behandling.

 

Dom skandinaviska värderingar om vård och egen hälsa genomsyrar allt inom Banning Dental Group. Man säljer också endast tandvårdsprodukter av Humble. Ett svenskt företag som tillverkar bambu-tandborstar och andra produkter för ett miljövänligt tänkande. En del av denna vinst går till välgörenhet. Många av de material som man använder är från Sverige och andra skandinaviska länder. Bland annat tandbedövningar från ett danskt företag som innebär nästintill smärtfria injektioner. 

På fem platser i London 

Idag finns Banning Dental Group på fem platser i London; Brentford, Chiswick, Harley Street, Lewisham och Whitstable som ligger i Kent. Under 2022 kommer dessutom kedjan att expandera ytterligare och öppna fler kliniker. 

Konceptet har utvecklats under en lång tid: Att skapa enastående kliniker som utstrålar kvalité och avkoppling – en plats för alla att känna sig välkomna. Grundarna har tidigare ägt en kedja med över 80 NHS kliniker men känner att dom är klara med de begränsningar som NHS tandvård medför. Enligt dem är detta orsaken till att tandvården i England generellt är dålig och klinikerna dåligt utrustade. Banning Dental Group inser vikten i att skapa en långvarig relation med sina kunder och det märks tydligt på deras kundservice och recensioner som tilldelas på social media

För att göra livet lättare för sina patienter, har Banning Dental Group längre öppettider, för att ditt tandbesök inte ska påverka ditt vardagliga liv för mycket. De är därför öppna 7 dagar i veckan och erbjuder tider både tidiga mornar och senare kvällar, för sina patienters skull.

Banning Dental Skin Clinique

På två av deras fem kliniker erbjuder de även hudbehandlingar och estetisk hudvård. De erbjuder populära behandlingar såsom Microneedling Cryo body contouring, Profilho och Hydrafacial. Här kan du även göra fillers och Botox av erfarna läkare.  

Vi besökte Chiswick-kliniken för att både få en standard check up och en tillhörande ”Diamondclean samt en Cryo behandling för ansiktet och vi lämnade kliniken med ett mycket renare och gladare leende. 

 

 

Banning Dental Group and Skin Clinique- Chiswick

500 Chiswick High Rd, Chiswick, London W4 5RG

 

Kontakta Christina Kampe:

020 8017 6554

Besök deras hemsida BanningDental.co.uk