Gästinlägg: Teddybears feat Rigo – Live in London

May 27, 2014 by

Share Button

 

Text & bild: Andreas Eriksson
Trogna läsare av Londonsvenskar.com kommer kanske ihåg att jag av en händelse körde Rodde ifrån Infinite Mass i min lilla taxi för ett par månader sedan, i torsdags kom i spåren av det, årets i särklass bästa körning, alla kategorier. Inte för att det var en särskilt lång eller lönsam körning men för att nämna rapstjärna ur det blå ringde numret på mitt visitkort och bad att jag hämtade honom och de störtsköna och “Larger-than-life-itself”-snubbarna i Teddybears som skulle till ett gig i Battersea!

Även om publiken på prisutdelningsgalan I Battersea Evolution, uppenbarligen hade kommit enkom för att dricka gratis sprit och äta gratis mat var spelningen härligt funkig och de välkända björnmaskerna blandat med confetti och stroboskopljus skänkte en bisarr och surealistisk vibe åt den dryga halvtimmen som till slut konverterade slipsnissar till festprissar, en lattjo förvandling att se!
Höjdpunkten för mig var splitternya sigeln “Sunshine” ihop med Jamaica’s glödheta Natalie Storm. Finalen, med Teddybears kanske mest välkända hit “Punk rocker” och en gastande och rappande Rodde, skjutandes ett confetti gevär ifrån scenen, var dock publikens lite förutsägbara formtopp.

Som sagt var det inga grova stålar i omlopp och i min upphetsning över att bli inbjuden att kolla in spelningen både framför och bakom scenen glömde jag helt bort att ta betalt men det var det värt, med råge! Jag lyckades ställa ett par snabba frågor till chefen för björnligan, Patrik Von Arvfe, mitt i röran också.

Spelar Teddybears ofta I England och London?
Det var ett slags sedan, men nu kommer vi släppa lite låtar framöver. detta innebär diverse spelningar.

Finns det planer på en ordentlig stor lansering och promotion av Teddybears I England och kanske till och med Europa?
Japp , nu jävlar kör vi.

Vad tycker du är bäst med stora städer som London?
Att det finns förhållandevis många veganska matalternativ , såväl restauranger som i mataffärer. Annars bara bajs med stora städer.

Har du något favoritställe eller område i London?
Förut köpte jag mycket reggaevinyl och då var dylika affärer favorithak att besöka. Numera är jag nykter vinylist och tar hellre en bertil eller två på någon pub. Måste också nämna att de har jävligt grymma indiska restauranger i London.

Vad händer härnäst med Tebbybears?
Vi har som sagt ett koppel av låtar som väntar på att släppas, först ut “Sunshine” med Nathalie Storm och Malte som gäster, nästa singel blir en rökare med Jamaikanska 8-åringen Baby Trish på micken.

Du har ett projekt som heter Swedish Tiger Sound, vad går det ut på?
Det är ett soloprojekt , jag har typ 20 låtar färdiga, har inte riktigt lagt upp nån strategi för det här projektet ännu. tanken är mest att göra musik där jag själv bestämmer allt . Jag sjunger och gör musiken själv men använder mig  även av gästvokalister såsom: Britta Persson, Panther (Rigo), Daddy Freddy, Red Fox, Etzia, Toffer, Specialist, Ward 21, Pampidoo. Musiken är nån sorts blandning av reggae, punk,hip hop och synth.

Jocke Åhlund har också ett sido projekt  “Les big Byrd” som du kanske vet mer om än jag?
Det är ett psych/kraut/rock band som  har blivit fett hyllat i diverse media. De kammar in höga recensionpoäng överallt med sitt nya album.

 

Rodde tillägger via telefon att han jobbar stenhårt i studion med ett nytt Infite Mass album för tillfället och att deras första singel med all sannolikhet kommer att släppas i mitten av Augusti .