Pizzasten för matlagning

Jan 12, 2021 by

Share Button

Ivan Torres / Unsplash

Det finns garanterat en pizza för varje smakpreferens. Den som gillar att göra hemlagad pizza har oändliga möjligheter eftersom det går att variera med många olika ingredienser. Men hur gör man för att få till den där läckra krispiga pizzan som pizzabagaren lyckas med varje gång?

Vissa finsmakare menar att pizza bör bakas i stenugn. Det ger visserligen en lyxig och god pizza, men i ärlighetens namn är det inte många av oss som har möjlighet för att installera en stenugn i hushållet. Då är det snarare bättre med en pizzasten, som är mer prisvärt och kompakt. Läs mer om den bästa pizzasten.

Välj den bästa pizzastenen för ditt behov

 

En pizzasten är precis vad namnet antyder, en skiva av sten som kan användas för att baka pizzabottnar för att få till den där krispiga ytan. Den kan med fördel användas till både bröd, bullar och andra bakverk. En pizzasten ger dig således möjlighet för att tillaga maten på ett sätt som motsvarar stenugnen och du kan använda den i en vanlig ugn. Det finns numera ett stort utbud av olika pizza- och bakstenar på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken som egentligen är den bästa pizzastenen.

Själva poängen med att använda en pizzasten är att den kan fördela värmen i ugnen på ett mer enhetligt sätt på det som skall tillagas. När det kommer till pizzadeg är detta särskilt viktigt då ytan ofta består av en stor diameter vilket ofta kan bli ojämnt tillagad. Med en pizzasten får du således ett bra resultat varje gång och pizzan blir får perfekta spröda kanter.

 

Vilken slags pizzasten man ska välja får att få det bästa resultatet.

Tänk då på att olika pizzastenar kan hjälpa dig med att nå det resultat du önskar. Är du på jakt efter en pizzasten som kan användas på grillen så behöver du alltså leta specifikt efter en sådan variant. Om du endast tänker använda den till din ugn kan du behöva välja en annan variant. Men har du turen på din sida så kan du hitta en pizzasten som kan användas både på grillen och i ugnen.

När du har tröttnat på att laga mat hemma kan du också passa på att upptäcka Londons bästa restauranger här.