Therese Grankvist är tillbaka!

May 27, 2011 by

Share Button

Therese Grankvist är tillbaka!

Londonbaserade Therese Grankvist befinner sig för tillfället i Stockholm för att uppträda på nyöppnade klubben Pure, i samband med en smyglyssning av Lady Gagas senaste skiva. Jag ringde upp henne för att snacka musik och favoritställen i den brittiska huvudstaden innan giget.

House tjejen från Nässjö är tillbaks med nytt material. Över tio år har gått sedan hon blev involverad i Drömhus projektet och mycket har hänt sen dess. Efter medverkan i melodifestivalen, byte av management, en flytt till London och flera klubbspelningar rikare är nu Therese Grankvist aktuell med nya singeln ”Remedy” . Nya albumet heter ”Missing Disco”, en titel som tagits från en av låtarna som är med på det nya albumet. Själv beskriver hon nya singeln såhär:

–          ”Remedy” är sexig, dynamisk, upplyftande, svängig som fan och stark.

Singeln och albumet är producerad av två, enligt Therese, dynamiska producenter. John Andersson och Klas Wahl har hon arbetat tillsammans med tidigare. Hon berättar att hon är helnöjd med resultatet och att samarbeten är bra. Men dock förklarar hon att det också är roligt att vara själv.

–          Jag trivs bäst solo men det är också kul att samarbeta. Det måste finnas en balans. Då är det bra, säger hon med ett skratt.

Sist Therese Grankvist var aktuell för den stora massan var troligen i samarbetet med Danny Saucedo från idol med låten ”only you”, då var hon mitt i bytet av sitt management.

–          Jag och Danny gjorde en avstickare 2007, då jag inte riktigt gjorde något. Var fast i ett skivkontrakt. Alla de personer jag ville jobba med fanns i Sverige och inte i London. I mitt dåvarande management ville de gå en riktning som inte jag alls gillade, därför ville jag byta skivbolag.

 Nässjötjejen som gillar house bodde också ett tag i Tullinge utanför Stockholm men är sedan 6 år tillbaka bosatt i London. Dit hon flyttade när arbetet med house bolaget Hed Kandi startade efter framgångssinglarna ”Take me away” och ”Put em high”. Därför passade jag såklart på att fråga om hennes favoritställen i stan. Här kommer Therese Grankvists smultronställen i den brittiska huvudstaden:

–          Hoxton Square, för det rika barlivet. Portobello Road, Knightsbridge och Harvey Nichols är andra favoriter. Om man någon gång besöker London som turist eller är Londonbo är Brick Lane ett ställe man ska gå till, enligt Therese. För er som ska flytta till London kommer här ett exklusivt tips på vad man ska tänka på.

–          Man ska ha någon man kan prata med. Det är en stad som man lätt känner sig ensam i.

 Fakta som ni kanske inte visste om Therese Grankvist

  1. Videon till ”Take me away” är inspelad framför en green screen
  2. Hon har stylist, men gillar också att vara med att bestämma vad för kläder som gäller
  3. Spelningar kommer att ske på Ibiza den närmsta tiden
  4. Hon har inget emot att kallas för Drömhus Therese
  5.  Hon gillar inte bara house, utan även rock då hon är från Nässjö som är en rockstad

 Av: Klara Sigfridsson