Tio tips från taxifönstret del 30

Sep 21, 2013 by

Share Button

Helgen är i full gång och såklart kommer det då även nya Londontips från vår svenska taxichaufför Andreas Eriksson!

Kings Road Steakhouse & Grill, Kings Road, SW3

Det grymt fantasifulla namnet är frukten av geniet eller knäppgöken Marco Pierre Whites intellekt eller hur man nu vill se på det. Rykten och myter om Stjärn och TVkocken finns det gott om, både bra och dåliga, men enligt alla som jag hämtat och lämnat på den här restaurangen i fin-Chelsea har maten och servicen fått 6 av 5 möjliga stjärnor. Folk verkar lyriska av nästan religiösa mått så jag har lovat mig själv och familjen att vi ska testa, så fort jag får till tretton rätt på tipset…

Little Angel Theatre, Dagmar Passage, N1

Min odåga till dotter är tolv nu och jag var här med henne när hon var fem. Jag tänkte då att något så smalt som marionette och dockteater för barn var mer eller mindre garanterat att gå i konkurs på grund av konkurrens med Nintendo Wii, iPad apps och allt annat. Det gjorde mig därför oväntat glad när en barnfamilj klev in i taxin vid Kings Cross och ville just hit för att titta på en föreställning eftersom det betyder att det fortfarande är liv i liket. Ibland är de gamla lekarna roligast.

Babble-City, Old Broad Street, EC2

När börsen stänger går de som har lyckats sälja och köpa i rätt ordning hit och dricker cocktails för pengarna. Mitt i börskvarteren vid foten av Tower 42, tidigare NatWest Tower, ligger baren som har lite olika skrymslen och vrår för dem som vill vara lite privata men också vräkiga stora ytor där man kan dansa och visa att man minsann har råd att köpa skumpa i baren. Det kanske mest unika med klubben är nog ändå den lilla men störtsköna takterrassen som de öppnar när vädret tillåter.

Ferraris Snack Bar, Smithfield Market, EC1

En del av er har kanske hamnat här och hämtat andan efter en helkväll på Fabric Club som ligger på andra sidan marknaden. Det lilla caféet håller öppet 24/7 och tillhandahåller allt ifrån kaffe och kaka till regelrätta middagar. Det är inte helt ovanligt att taxichaufförer som ofta jobbar natt, inklusive mig själv, sitter och skvallrar om allt och alla vid borden och har “lunchrast” vid fyra på morgonen.

A.Wong, Wilton Road, SW1

I den där märkliga skarven bakom Victoria Station och fram tills dess att Pimlico börjar på riktigt ligger det faktiskt ett gäng restauranger och barer som i stort sett bara lokalbefolkningen vet om. En av dessa är A.Wong som bjuder på en föredömligt kort och sanslöst billig kinesiskmeny. Antingen tar man dim sum som man väljer lite som smågodis eller så slår man till med en av ett dussin varmrätter. Snabb och trevlig service, perfekt för lunch.

Chiswick House, Hogarth Lane, W4

Precis där motorvägen till Heathrow flygplats börjar tror man kanske inte att det ska ligga ett gammalt anrikt gods av Wallenbergska mått men det gör det. Anlagda trädgårdar, konstgjorda sjöar och krattade grusgångar som sträcker sig ett par tusen mil står på menyn ihop med en lång och egentligen ganska oväsentlig historia om bygget och ägorna. Oerhört vackert och alldeles gratis är det.

Cargiant, Hythe Road, NW10

Att köpa bil är kanske mer för er som har bott ganska länge i London och börjar inse att ni nog blir kvar ännu längre än ni först hade tänkt. Om ni går i biltankar kan jag rekommendera Cargiant. Jag har själv köpt två begagnade bilar här och det fungerar som ett urverk. Det är som ett Tesco eller Sainsbury’s där man går runt i olika “Isle’s” och tittar på parkerade bilar och sparkar på däck och när man hittat den man vill ha går man till kassan och “betalar” och åker hem med bilen. Jag säger betalar, självklart har de kredittjänster på plats och fyller i alla lappar osv åt en så att man bara behöver tanka och inte tänka!

Gilt London, New London Street, EC3

Jag har inte varit inne själv men under de senaste två-tre månaderna har jag hämtat och lämnat massvis med folk här. En markant ökning i popularitet enligt mina taxichaffis kompisar också så någonting är på gång här. Kanske nya ägare, ny meny, bättre priser, bra DJ’s, vem vet?

Le QuecumBar, Battersea High Street, SW11

Stället med det kanske mest krystade ordvitsnamnet i stan måste väl rimligen vara det här! På insidan döljer sig dock en helt annan och i stort sett helt bortglömd värld nämligen den sista utposten i England som hängivet brinner för trad jazz. Django Reinhardt är givetvis husgud och extremt skickliga live musiker i olika konstellationer bjuder på lite lagom salongssväng i hans anda hela sex kvällar i veckan. Köket är i huvudsak franskt och stänger tidigt men för att kompensera serverar de rödtjut tills siste man stapplar hem.

J Seal Butchers, Barnes High Street, SW13

De här köttnissarna har hållit hus i Barnes så länge att det inte ens fans elektricitet när de sparkade igång firman. Det är ju uppenbart att en slaktare säljer kött i alla former och fasoner. Men just eftersom de har en extremt lång tradition och erfarenhet i bagaget är det extra bra kvalité och smak man får, även om det kostar marginellt mer än på någon av hangarerna som säljer vakuumförpackade cellofanbrickor med kött i utkanterna av staden.