Tips från taxifönstret del 36

Jan 18, 2014 by

Share Button

Vi är tillbaka med Tips från taxifönstret!

Andreas Eriksson, vår enda svenska taxichaufför har varit i Barbados och glassat, men som alltid har han här tips att dela med sig av när han kör London runt i sin svarta taxi.

Kolla gärna i arkivet för inspiration en kall vinterdag. Här hittar ni allt ifrån nya pubar att pröva till svenska pärlor och den bästa jerk chicken i stan!

http://londonsvenskar.com/londons-top-10/

 


Dans Le Noir, Clerkenwell Green, EC1

En mycket udda upplevelse utlovas här när det är tänkt att man inte bara skall smaka på mat utan också smaka på hur det är att vara blind. Bäcksvart mörker och mera mörker medans man serveras den lite väl dyra menyn. Det hela har två syften, det ena är att gagna de blinda i samhället som via välgörenhet får en skärva av vinsten, det andra syftet är att man samtidigt som man äter tvingas använda alla sina andra sinnen för att ta sig igenom middagen, jag har inte provat själv ännu men passagerarna säger att det var mycket “annorlunda”, vad det nu skall betyda?

Gate Theatre, Pembridge road, W11

På övervåningen av PrinceAlbert puben mittemot Notting Hill’s tunnelbana ligger en teater så liten att mitt vardagsrum verkar som en rejält tilltagen Arena. Med plats för circa 50 pers i publiken ger en liten ensambel av eldsjälar vansinnigt intima föreställningar som skakar om, oavsett pjäs eller skådisar, eftersom de nästan bokstavligen trampar en på tårna.

Utsikten mot Tower Bridge, Hermitage Memorial garden, E1

Den ikoniska bron som syns i alla reklamsnuttar, på alla vykort, i samtliga broschyrer och på allt annat som har med London att göra, kan vara ganska avig att få en bra vy av i verkligheten och turister i min taxi är ofta lite besvikna eftersom de kommer för nära för ett bra foto om de är på själva bron och hur de än trixar med kameran kan de  inte riktigt få till det. Mitt hemliga tips är att ta sig till den här lilla parken utmed den allra sista delen av Wapping High Street där bron är ståtlig och utmärkt att fotografera bade dag och natt.

The Plough, St John’s Hill, SW11

I den tjusiga delen av Battersea som vätter mot Wandsworth Common ligger den här ganska nyöppnade bistro puben i botten av ett nybyggt complex av svindyra lägenheter som bara investmentbolag i Malaysia har råd att köpa. Jag hade dock råd med en fantastisk “Boston Burger” i puben och en rolig detalj är att Greenwich Meantime bryggeriet (som ligger nära O2 Arena) har instalerat ett microbryggeri inne på själva puben. Fru Eriksson fick köra hem.

IMAG0300

Cakecreate, Westbourne Grove, W2

Kaka på kaka kommer osökt in i sinnet när man kliver in på Cakecreate. Inte alls som ett anrikt kondis eller rustikt bageri, bara ofantliga mängder socker, smör och grädde. Men om man tar sig lite tid och pratar med det hjälpsamma paret som driver stället förklarar de gärna med kärlek och genuin passion de olika bakverken de skapar och exact vilka råvaror de använder och varför.

Cottons Restaurant & Rhum Shack, Chalk Farm Road, NW1

Möjligen kan Mango rooms på närliggande Kentish Town road mäta sig men Cottons är annars den erkänt bästa Karibiska restaurangen här i byn. Menyn är fullt i klass med det allra bästa stjärnbeprydda restaurangerna i Västindien och i baren här i Camden har barmanagern inte bara lyckats utbilda personalen till att blanda drinkar med sällsynt skicklighet utan han har också samlat ihop lite drygt 300 olika sorters Rom ifrån billig nagelacksbortagare till årgångsrariteter. Dj’s på helgerna spelar lite av varje men med tyngd på Ska & Reggae.

IMAG0320

Champagne + Fromage, Wellington Street, WC2

När bara det bästa är gott nog! Namnet lämnar lite eller inget till fantasin men det behövs inte. Frankrikes och i viss mån Italiens allra allra lyxigaste finesser i matväg finns samlade under ett tak här. Olivolja som är så tjock och fet att den praktiskt taget fortfarande är oliver, champagne som är så utsökt att en enda klunk får en att känna sig som man går runt i Le Marais i Paris och, ja,  ni fattar vad det hela går ut på…….