10 tips från Wandsworth!

Apr 2, 2014 by

Share Button

Hej hej, Andreas här!

För er som har följt mina “tips från Taxifönstret” av till under det senaste året kommer ni kanske att märka en liten men markant skillnad framöver.  Istället för tre tips ifrån lite vartsom helst i stan varje vecka blir det tio tips och lite almänt om en viss kommun eller Council, en gång i månaden. Först ut 2014 är det relativt okända:  Wandsworth!

Jag har kollat och Wandsworth Council (kommun) har 260 tusen innevånare men eftersom kommunen sträcker sig ifrån nära nog Vauxhall till Putney och till Tooting i syd, vore det fel att säga att alla 260 tusen bor just i själva Wandsworth. Vad jag vet med säkerhet är att båda TV kockarna Gordon Ramsey och Ainsley Harriott bor I Wandsworth för dem har jag kört hem till vardera vräkiga viktorianska skrytbyggen. En annan taxichaffis jag brukar fika med om nätterna har också bekräftat att den forna Big Breakfast programledaren och almänt tokroliga Johnny Vaughn huserar i ett av Battersea’s nybyggda  flotta lägenhetskomplex utmed Themsen. På det stora hela är det här en mycket välmående kommun med mestadels högavlönat folk som bor och stortrivs i dyra hus i områden med låg brotslighet och goda kommunikationer.

Nu då, i ingen särskild ordning kommer mina tio tips om Wandsworth kommun:

 

Cake Boy, Jupiter Drive, SW18
Den prisbelönte  Fransmannen och dessert oraklet Eric Lanlard har sin Uberpretantiösa “cake boutique” intrasslad mellan husen i det ganska prestigefyllda komplexet Battersea Reach. Jag var här med Familjen under en promenad utmed floden och även om upplägget och priserna var lite väl tilltaget så smakade det märkbart bättre än Tesco’s finest och bryggkaffe som annars är normen hemma hos oss.

 

 

 

 

 

Albert Bridge, SW11
Näst efter den ikoniska Tower Bridge är det här i särklass Londons snyggaste bro. På norra sidan leder den rakt in i fin-Chelsea ungefär vid brandstationen på Kings Road. På södra sidan leder den rätt in i Battersea Park. Nattetid är den upplyst med vad som närmast kan beskrivas som julgransbelysning i Las vegas stil, helpampigt. En skojig detalj är också att det fullt allvar sitter en skylt i båda ändarna som upplyser om att Militärförband inte får marchera i takt over bron eftersom skakningar kan skapa skador i konstruktionen.

 

 

 

Royal Academy of Dance, Vicarage Crescent, SW11

En klassisk engelsk institution för dans och då främst för ballet. Min egen dotter genomled två år av ballet här innan mamma till slut insåg att det var ett krig som inte gick att vinna. Dock vill jag understryka att undervisningen, administrationen, det lilla kafe’et och allt annat som hör ihop med skolan är först, eller till och med, världsklassigt.

 

 

 

 

 

Angelic Hell, SW11

Tatueringar är en högst personlig grej och personligen har jag inga men en före detta granne till mig såg ut som en man som Hells Angels  är rädda för. Han hade merparten av sin kropp tatuerad just här. att döma av hans många skapelser i bläck är relutatet proffsigt om man lägger sig under nålen här.

 

 

 

 

 

 

 

 

St George’s Park, Mapleton Road, SW18
I skymundan bakom Southside Shopping Centre ligger en helmysig liten park med lite av varje som passar alla när vädret tillåter. Stora gräsmattor för picknick, minigolf, tennisbanor och en lekpark med rejält tilltagna klätterställningar och massor av gungor. Längst ner i södra delen av parken kan man även promenera en bit utmed River Wandle som är en avstickare ifrån themsen. Fler parker i London kan ni läsa mer om här!

 

 

 

 

 

The Lost Angel, Battersea Park Road, SW11
Samma sköna lirare som skapade Lost Society i Clapham insåg snabbt att deras concept av nästan ingen belysning alls, fantastiska cocktails och vuxen house musik i bakgrunden behövde expandera så de slog till på en gammal pub som var körd i botten och ändrade allt. Grymt poppis och det är sällan jag lyckas parkera ordentligt utanför när jag släpper av kunder ur taxin.

 

 

 

 

 

New Covent Garden Market, Nine Elms Lane, SW8
Dagtid är det här en rent kommersiell distributions central för mestadels blommor, frukt och grönsaker. Dock vill jag upplysa om att varje söndag från 7 på morgonen till lunchtid pågår en enorm marknad på det som är parkeringsplats under veckan. Man kan köpa i stort sett allt ifrån bade proffesionella marknadsförsäljare och second hand av folk som bara har hyrt ett bord a’la loppis.

 

 

 

 

 

Tooting Bec Athletics Track & Gym, Tooting Bec Road, SW17
Friidrott är jätteintressant för folk under OS vart fjärde år men vem kan ärligt saga att de följer resultaten i stavhopp eller slägga vecka ut och vecka in? Det som säger att de gör det är med säkerhet de som faktiskt utövar sporterna och om du är en av dom och du behöver någonstans at träna är det bara ta kontakt med komunnen som driver sportområdet.

 

 

 

 

Tooting Bec Lido, Tooting Bec Road, SW17
I stort sett rakt over gatan ifrån friidrotts arenan driver kommunen också ett utomhusbad. Entusiasterna hävdar att det är anrikt och historiskt  och viktigt i alla bemärkelser men efter att varit där i somras tycker jag att det är en utomhus simbassäng som alla andra. Det är sällan varmt och soligt i London men om det råkar vara det kan Tooting vara perfekt.

 

 

 

 

The Arab Boy, Upper Richmond Road, SW15
Det kan verka lite knepigt att gå till en pub för att äta frukost men hur som helst gjorde jag det  innan jul efter att en kompis vurmat för deras frukost eller brunch. Jag åt en slags smörgås med den aningen mystiska blandningen av

kanel och ost men det var betydligt bättre än det låter. Som pub betraktat håller den säkert också måttet även om jag inte har provat standard utbudet av internationella öljättar just  här.

 

 

Text: Andreas Eriksson