Tjäna extra pengar i London

May 21, 2019 by

Share Button

 

De bästa och sämsta sätten att tjäna extrapengar som student i London

Som student i London översvämmas du ständigt av fantastiska möjligheter att göra av med dina pengar! Men att hantera de höga levnadsomkostnaderna här och alla utgifter som hör till studentlivet, innebär att din ekonomi kan bli väldigt ansträngd.

När du är här vill du kunna uppnå den där blandningen av att bo och leva som lokalbefolkningen, men göra allt som en turist skulle vilja göra. Och du kan inte alltid förlita dig på besökande släkt och vänner som betalar hela kalaset! Du vill se bra spelningar, besöka teatern i West End, få ut det mesta av de fantastiska butikerna, äta otrolig mat och se alla gallerier och museer.

Allt det här betyder att du behöver dryga ut dina studielån och sparpengar med en extra inkomst-källa. När du börjar leta runt, lär du hitta mängder av olika alternativ – men långtifrån alla passar för studenter, eller är bra sätt att spendera din tid på (eller särskilt säkra).

Lyckligtvis har vi gjort efterforskningar åt dig för att ge dig fem grymma sätt att tjäna extrapengar under studietiden i denna fantastiska stad. De är inte de vanliga bar- eller cateringjobben heller, där du kämpar för att få tid för studierna utöver kraven från restaurangen eller baren. Vi ger dig också lite användbara råd om vad du ska undvika!

 

Fem bra sätt för studenter i London att tjäna pengar …

De bästa sätten att tjäna pengar handlar om minsta möjliga insats för högsta möjliga utdelning. Som student innebär det att dra fördel av din unika position – universitetsstudent, med tillgänglighet på dagtid och en önskan att ta del av allt staden har att erbjuda. Här är våra bästa tips för att använda din tid klokt under hela läsåret – varför inte lösa ekonomin för hela studietiden?

 

  • Sälj din kurslitteratur och dina anteckningar

 

Bli organiserad! Den där tunga och dyra kurslitteraturen från förra året efterfrågas fortfarande av nya studenter. Så skaffa ett konto på en webbplats som WeBuyBooks i god tid inför den nya terminen, eller lägg ut dem på eBay eller på ditt universitets annonssidor. Och när du har jobbat hårt med dina studieanteckningar, varför inte låta dem jobba hårt åt dig genom att sälja dem via Notesale eller Stuvia. Du kan göra det när som helst under din kurs – det finns alltid någon som har missat en lektion och gärna betalar för att hinna ikapp!

 

  • Leta efter klipp och starta en eBay-butik

 

London är full av välgörenhetsbutiker som bara väntar på att utforskas. Oavsett om du föredrar vintage, varumärken eller klassisk kvalitet – ha tålamod. Du kommer att hitta det du letar efter! Lägg tid och ansträngning på att visa upp dina föremål med väl ljussatta bilder och fullständiga beskrivningar, och du lär garanterat hitta en eBay-shoppare som vill buda hem dina klipp.  

 

  • Gör bästa möjliga av din festivalupplevelse

 

Ingen vistelse i Storbritannien är komplett utan en rejäl festivalupplevelse. Vad du än gillar – Glastonbury, Hyde Park, Notting Hill Carnival – när du väl har säkrat dina biljetter och resan dit, är det dags att tjäna tillbaka kostnaden. Kolla in väderprognosen: kommer det att regna? Varmt och soligt? Bege dig till den lokala fyndbutiken och fyll på med alla saker som festivalbesökare kan tänkas glömma. Sälj dem sedan med vinst på evenemanget. Bli inte för girig bara, annars riskerar du att få varor över – ett pund i vinst för varje investerat pund är bra nog!

 

  • Bli hundvakt

 

Om du är en djurvän och saknar dina lurviga vänner därhemma, är hundvakt ett fantastiskt alternativ. Annonsera din tjänst lokalt och visa att du är pålitlig och trovärdig genom att skapa en webbsida, komplett med ett par rekommendationer. Du sparar även in på dina gymkostnader – perfekt!

 

  • Anmäl dig till olika experiment på universitetet  

 

Om du inte har något emot att delta i experiment, så har psykologi- och medicinfakulteterna på ditt universitet ofta en lista över betalda alternativ. Oroa dig inte, inget kommer att vara farligt för din hälsa – och du har möjlighet att tacka nej till allt som gör att du känner dig obekväm.

 

 

Och sätten att tjäna pengar som du bör undvika …

 

 

Du måste tänka på att vad du än gör för att tjäna pengar så måste det utgöra en bråkdel av tiden du spenderar på studier. Faktum är att allting över 20 timmars extra arbete i veckan kommer att påverka dina studieresultat negativt. Följande alternativ är alla väldigt tidskrävande, med lite utdelning – och en del medför höga risker.

 

  • Försöka sig på spelstrategier

 

Du kanske har läst bloggar om Martingale-strategin som ett sätt att tjäna pengar (även känd som roulette-dubbleringsstrategi). Men det går inte att vinna på lång sikt med hjälp av den här strategin – eller med någon annan form av spelande för den delen, eftersom du alltid har oddsen emot dig. Och för studenter, som ofta har massor av skulder att hantera ändå, kan du hamna i ännu större problem för att finansiera ditt spelande. Om du skulle uppleva att du har problem med ditt spelande, hör av dig till en av de organisationer som stödjer problemspelare i Storbritannien.

 

  • Dela ut broschyrer

 

Många butiker i centrala London annonserar om olika korttidsjobb som att dela ut broschyrer eller hålla i skyltar. En varning: betalningen är ofta urusel, arbetet är tråkigt, villkoren är inte optimala om det är varmt eller blött – och du tar en onödig risk. Håll dig borta!

 

  • TV- och filmstatist

 

Det kan tyckas spännande att bli tillfrågad om att vara statist i en film i London. Det kan verka som ett lätt sätt att få in lite extra pengar. Du kanske till och med vill anmäla dig på en av castingbyråernas webbplatser. Gör det gärna en gång, för upplevelsen – men förvänta dig inte att verkligen kunna tjäna riktiga pengar på att göra det regelbundet. Du har helt enkelt inte tid!

 

Det finns inget viktigare än att lyckas med dina studier medan du är i London. Men det är knappast någon som kommer till London för att bara studera och sitta i studentrummet och missa upplevelsen av staden. Så om du är beredd på att jobba hårt, finns det massor av alternativ för dig att finansiera dina resor – och få chansen att se en annan sida av London medan du gör det. Kom ihåg att hålla dig under 20 extra timmar per vecka, och var försiktig – om det låter för bra för att vara sant, är det troligen det!