Exklusiva medlemsklubbar i London

Apr 5, 2015 by

Share Button

Diskret placerat i stadsdelar annars ockuperade av studenter, au-pairer och hipsters hittar du Londons mest exklusiva klubbar. Här måste du vara medlem för att komma in och ett medlemskap kan kosta upp till £300 per år. Har du inget medlemskap är det möjligt att komma in med en vän som är medlem. På ett fåtal ställen är inträde möjligt utan medlemskap ifall man ringer innan och bokar bord. Vi har listat London’s mest exklusiva och hetaste medlemsklubbar.

Glöm inte att de även finns en massa exklusiva Gentlemen’s clubs såsom White’s där den enda kvinna som får komma in är drottningen. På Savile Club och The Garrick som grundades på 1800 talet är dock kvinnor välkomna med en manlig medlem. Missta inte dessa för strippklubbar som de även kallas Gentlemen’s Clubs. 

Shoreditch House

shoreditch house
I ett nyrenoverat warehouse i östra London ockuperas de tre översta våningarna av medlemmarna till Shoreditch House. Shoreditch House är en del av Soho House gruppen – en kedja med exklusiva hotell och restauranger över hela världen. I London finner du även andra filialer i Soho House gruppen, som till exempel Soho Farmhouse (strax utanför London) och nyöppnade White City House i Shepherd’s Bush. Medlemmar är framförallt inom kreativa yrken – ifall du bär kostym riskerar du att nekas inträde neka inträde.
På Shoreditch House hittar du möjligheter till barhäng, middagar, spadagar och en fantastisk utsikt på takterrassen. På takterrassen finns även en upphettad 16 m pool, öppen året runt. En avslappnad och cool, kreativ miljö där du även kan ta del av otaliga föredrag och presentationer av medlemmar och kändisar som delar med sig av sin expertis. 
 
A: 1 Ebor St, London E1 6AW, UK
Tel: +44 20 7739 5040
För mer information, besök Shoreditch House

Annabel’s

annabelsAnnabel’s är känt som den enda nattklubben Drottning Elizabeth någonsin besökt – något som ger dig en ledtråd för vilken typ av klientel som vistas här. Klubben är inredd i yttersta lyx med en distinkt hemkänsla. Guldpläterade pelare, heltäckningsmattor, dova ljus och väggar fyllda av tavlor bidrar till den magiska atmosfären. Annabel’s öppnades 1963 av Mark Birley som döpte klubben efter sin fru och är lite av en institution i societetskretsar. Gäster utav alla åldrar dricker cocktails, äter i restaurangen och dansar på det blinkande dansgolvet till långt in på småtimmarna. Annabel’s genomgick en £55 miljoners renovering under 2017 och nya klubben är ännu mer spektakulär än tidigare. Om du ska besöka klubben måste du komma dit med en medlem samt hålla dig till klubbens eleganta dresscode. Inga slitna jeans eller sneakers, tack!
A: 46 Berkeley Square, Mayfair, London W1J 5AT, UK
Tel: +44 20 7629 1096
För mer information, besök Annabel’s

The Groucho Club

the groucho clubThe Groucho grundades 1985 med avsikt att vara ett alternativ till de lite mer ‘snobbiga’ medlemsklubbarna i London. Här hittar du medlemmar från media-, konst-, underhållning-, film-, och PR-branscherna. De kallar sig själva måttstocken för den nya generationens medlemsklubb och här minglar stora namn inom litteraturvärlden med kändisar och hipsters. 

A: 45 Dean St, Soho, London W1D 4QB, UK
Tel: +44 20 7439 4685
För mer information, besök Groucho Club

Blacks

blacks clubTräd in genom den svarta dörren i Soho och sveps upp av Blacks tidlöst pampiga inredningen med paneler i ek och möbler som får en osökt att tänka på gammal klassisk överklassglamour. Som namnet antyder är det lite mörkt härinne – något som bidrar till en mystisk och läcker stämning. Blacks är kända för sina vinlistor och söndagsluncher: att kombinera de båda rekommenderas varmt. Medlemmar kan ta del av poesi, musik och kulturevents samt månatliga supperclubs. 
A: 67 Dean St, Soho, London W1D 4QH, UK
Tel: +44 20 7287 3381
For more information, visit Blacks Club.

Tramp


Tramp är en privat medlemsklubb och restaurang ligger på Jermyn Street i Mayfair. Klubben öppnade av Oscar Lerman, Bill Ofner och Johnny Gold 1969 och har tagit sig högt upp på listan för världskändisar, glamour och nattliv. Under nästan 50 åren har de med sin lilla diskreta entré på Jermyn Street välkomnat alla från Frank Sinatra till Beatles och kungligheter av olika nationaliteter. Än idag hänger söner och döttrar till välbärgade businessmen på denna medlemsklubb som är en av de svårare klubbarna att ta sig in på utan sällskap av en medlem. 

 

A: 40 Jermyn St, St. James’s, London SW1Y 6DN, UK

Tel: +44 20 7734 0565

 

För mer information, besök Tramp.

Soho House

soho house
6. Soho House (och tillhörande Shoreditch House Little House, Babington House, Electric House och Highroad House)  40 Greek Street, Soho
Soho House öppnade 1995 och är första huset av idag över 13 hus världen över. Soho House är ett vattenhål för folk inom media som vill bli ompysslade, kolla på ännu inte utgivna filmer (eller fina klassiker) i den privata biosalongen, dricka cocktails, äta middag eller njuta av (ännu en fantastisk) takterrass med utsikt över vackra London. Och kombinationen takterrassen + solig dag + Bloody Mary. Ja, alltså man blir ju religiös för mindre. 
Läs mer här.

The Caledonian Club

the caledonian club


Denna prestigefulla klubb grundades 1891. Här är medlemmarna som tycker om de klassiska klubbaktiviteterna som polo, golf turer, jakt, bridge, fiske, snooker, whiskey, cigarrer och makt. Till medlemsskaran hör manga av landets mest inflytelserika affärspampar och deras respektive. Kanske inte så mycket för den som är glad i att festa till man stupar, men jisses vad ett medlemskap här kan göra under för ett tunt CV.

A: 9 Halkin St, Belgravia, London SW1X 7DR, UK
Tel: +44 20 7235 5162
För mer information, besök Caledonian Club.

Quo Vadis

quo vadis club

Gillar du fantastisk mat är detta klubben för dig. Grundarna är männen bakom kändistäta restauranger som Fino och Barrafina. Här är klubben för dig som vill njuta och ta det lugnt. När matkoman har infunnit sig kan man ta sig en vilopaus i deras löjligt bekväma salong, och när andan faller på kan den som vill utmana andra klubbmedlemmar på biljard. Roligt kuriosa är att klubben är situerad i Karl Marx gamla bostad. Den har dock blivit åtskilligt, och påkostat, renoverad sedan dess.

A: 26-29 Dean St, Soho, London W1D 3LL, UK
Tel: +44 20 7437 9585
För mer information, besök Quo Vadis.

9. The Brompton,
92 Old Brompton Road Royal, South Kensington
Tillhållet för unga, snygga, framgångsrika och drinksugna London. När tallrikarna är tomma, och borden dukats av är det dans, shots och hard-core mingel som gäller. Atmosfären kallas liten och intim, och med en kapacitet på 300 personer är målet för kvällen; flest nyvunna kontakter vinner. Det flirtas hejvilt, nummer byts och löften bryts, men oj vad roligt det är!
Läs mer här.

10. Raffles
287 Kings Road, Chelsea
För über-fashionistan. Här blandas mode-eliten med dåvarande, nuvarande och framtida musor. Party-, pop- och modeprinsessor och prinsar har alla varit här och skakat loss till tonerna från DJ-båset. Raffles räknar sig själva till de mer exklusiva medlemsklubbarna I London och ett medlemskap ges enbart baserat på referenser. Beskrivningar kan ges till tusen, men ingen säger det så bra som de själva: Facilitating the social intercourse of persons connected with or interested in fun, fashion and Chelsea for 45 years. Raffles Londons hemsida
11. The Beaufort House, 354 Kings Road, Chelsea
I hörnet av Beaufort St/Kings Road i sydvästra London ligger den här högexklusiva members only-klubben. Endast medlemmar med sällskap är tillåtna här och kvoten för hur många medlemmar klubben tillåter under samma tak är mycket snäv. Här finns champagnebar, enorma plasmaskärmar för fotbollskvällar och minutiös personlig service. Nästintill något av en parodi på överflöd, men champagnebaren är absolut inget att skratta åt. Mer information finner du på klubbens hemsida.
12. Beat,48 Margaret Street, London, W1WBeat är efterfesternas mecka i London. När alla andra klubbar stängt öppnar denna medlemsklubb för fest fram till morgontimmarna.  Medlemmarna är allt från ubertrendiga artister till rika oljeshejkar. 
Läs mer www.beat-london.com
 Text: Astrid Eriksson

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.