Exklusiva medlemsklubbar i London

Apr 24, 2018 by

Share Button

Exklusiva medlemsklubbar i London är ett koncept som funnits sedan urminnes tider. Klubbarna kännetecknas ofta av strikta regler gällande medlemskap och klädsel. Det är med andra ord svårt att få inträde ifall du inte tillhör Londoneliten (eller känner någon som gör det). På dessa mytomspunna etablissemangen kan du se kändisar, kungligheter, medieprofiler och framgångsrika namn inom näringslivet. LondonSwedes listar de mest välkända medlemsklubbarna i London.

 


Annabel’s

 

annabels


Det första namnet som kommer i åtanke i samband med exklusiva medlemsklubbar är Annabel’s. Den dekadenta klubben är känd som den enda nattklubben Drottning Elizabeth någonsin besökt – något som ger dig en ledtråd för vilken typ av klientel som vistas här. Klubben är inredd i yttersta lyx med en distinkt hemkänsla. Guldpläterade pelare, heltäckningsmattor, dova ljus och väggar fyllda av tavlor bidrar till den magiska atmosfären. Annabel’s öppnades 1963 av Mark Birley som döpte klubben efter sin fru och är lite av en institution i societetskretsar. Gäster utav alla åldrar dricker cocktails, äter i restaurangen och dansar på det blinkande dansgolvet till långt in på småtimmarna.
Annabel’s genomgick en £55 miljoners renovering under 2017 och nya klubben är ännu mer spektakulär än tidigare. Om du ska besöka klubben måste du komma dit med en medlem samt hålla dig till klubbens eleganta dresscode. Inga slitna jeans eller sneakers, tack!

 

A: 46 Berkeley Square, Mayfair, London W1J 5AT, UK
Tel: +44 20 7629 1096

 

För mer information, besök Annabel’s

Loulou’s/ 5 Hertford Street

 

loulous

 

Hollywoodkändisar, kungligheter och societetsfolk från hela världen flockas till den hemlighetsfulla klubben som upptar ett helt hus i Mayfair. Rikligt utsmyckad med lyxiga soffor, pampiga takkronor, uppstoppade djur, inramade tavlor och bardiskar av marmor, snäckor och guld, är detta en liten skattkista för de fåtal som förunnats medlemskap.

5 Hertford Street är klubbens övre våningar, och där kan medlemmar äta lunch, dricka té eller sitta på takterrassen. Gäster kan till och med ta med sig en fyrbent vän – klubben är hundvänlig! För den som vill ha det lite mer livat får man träda nerför trappan till Loulou’s – den lite mer festliga delen av etablissemanget. Grundaren Robin Birley är son till Mark Birley, som står bakom Annabel’s. Det sägs att sonen ville bygga en ännu mer exklusiv och cool klubb än pappan. Mycket möjligt att han lyckats – detta är kanske den främsta medlemsklubben i London just nu.

 

A: 2-5 Hertford St, Mayfair, London W1J 7RB, UK

Tel: +44 20 7408 2100

 

För mer information, besök 5 Hertford Street.

Soho House

  soho house cocktails
Soho House är originalet som öppnade 1995 och som kom att förändra hur vi ser på medlemsklubbar. Istället för gammeldags och stram attityd kom här ett koncept som tog ett steg ifrån traditioner och som utgav sig vara ett vattenhåll för kreativitet, inspiration och internationella kontakter. Soho House på Greek Street var den första av sitt slag – idag har gruppen slagit upp dörrarna för 18 hus världen över.
Hit kommer dem som vill bli ompysslade, kolla på ännu inte utgivna filmer (eller fina klassiker) i den privata biosalongen, dricka cocktails, äta middag eller njuta av (ännu en fantastisk) takterrass med utsikt över vackra London. Medlemskap i denna institution innebär att man får del i en internationell community av elitspelare inom media, kultur och mode. Här kommer du inte in om du bär slips och kostym. Yes, du hörde rätt!
A: 40 Greek St, Soho, London W1D 4EB, UK
Tel: +44 20 7734 5188

 

För mer information, besök Soho House London.

Shoreditch House

 

shoreditch house
Shoreditch House må vara en del av Soho House gruppen – en kedja med exklusiva hotell och restauranger över hela världen – men vi tycker detta specifika hus förtjänar sin egen plats på listan.

 

I ett nyrenoverat warehouse i östra London ockuperas de tre översta våningarna av medlemmarna till Shoreditch House. Här hittar du möjligheter till barhäng, middagar, spadagar och en fantastisk utsikt på takterrassen. På takterrassen finns även en upphettad 16 m pool, öppen året runt. En avslappnad och cool, kreativ miljö där du även kan ta del av otaliga föredrag och presentationer av medlemmar och kändisar som delar med sig av sin expertis.

 

I London finner du även andra filialer i Soho House gruppen, som till exempel Soho Farmhouse (strax utanför London) och nyöppnade White City House i Shepherd’s Bush. Precis som med Soho House är medlemmar är framförallt inom kreativa yrken – ifall du bär kostym riskerar du att nekas inträde neka inträde.Nu har även White City House slagit upp sina dörrar, även detta hus har en pool, gym, bio och mycket annat.

 

A: 1 Ebor St, London E1 6AW, UK
Tel: +44 20 7739 5040

 

För mer information, besök Shoreditch House.

The Groucho Club

 

the groucho club

The Groucho grundades 1985 med avsikt att vara ett alternativ till de lite mer ‘snobbiga’ medlemsklubbarna i London. Här hittar du medlemmar från media-, konst-, underhållning-, film-, och PR-branscherna. De kallar sig själva måttstocken för den nya generationens medlemsklubb och här minglar stora namn inom litteraturvärlden med kändisar och hipsters.

 

A: 45 Dean St, Soho, London W1D 4QB, UK
Tel: +44 20 7439 4685

 

För mer information, besök Groucho Club.

Art’s Club

 

arts club

Art’s Club grundades 1863 av visionärer som såg klubben som en institution för uppstående medlemmar av Londoneliten som hade intresse för konst och litteratur. Idag krävs detinte direkt ett påvisat litteraturvetskap – däremot kan det hjälpa med en fet plånbok för att kunna betala medlemskostnaderna. Klubben upptar ett helt hus och har storslagen inredning influerad av glamourös art deco. Två fantastiska restauranger och en generös trädgård passar perfekt att socialisera i innan dansgolvet på nedervåningen öppnar.

 

A: 40 Dover St, Mayfair, London W1S 4NP, UK
Tel: +44 20 7499 8581

 

För mer information, besök Art’s Club.

Blacks

 

blacks club

Träd in genom den svarta dörren i Soho och sveps upp av Blacks tidlöst stiliga inredning med paneler i ek och möbler som får en osökt att tänka på gammal klassisk överklassglamour. Som namnet antyder är det lite mörkt härinne – något som bidrar till en mystisk och läcker stämning. Blacks är kända för sina vinlistor och söndagsluncher: att kombinera de båda rekommenderas varmt. Medlemmar kan ta del av poesi, musik och kulturevents samt månatliga supperclubs.

 

A: 67 Dean St, Soho, London W1D 4QH, UK
Tel: +44 20 7287 3381

 

För mer information, besök Blacks Club.

Tramp

 

tramp london

Tramp är en privat medlemsklubb och restaurang på Jermyn Street i Mayfair. Klubben öppnade av Oscar Lerman, Bill Ofner och Johnny Gold 1969 och har tagit sig högt upp på listan för världskändisar, glamour och vilt nattliv. Under nästan 50 åren har de med sin lilla diskreta entré på Jermyn Street välkomnat alla från Frank Sinatra till Beatles och kungligheter av olika nationaliteter. Än idag hänger söner och döttrar till välbärgade businessmen på denna medlemsklubb som är en av de svårare klubbarna att ta sig in på utan sällskap av en medlem. Klubben kännetecknas av dekadenta och vilda kvällar då medlemmar dansar på sofforna och beställer in champagne för flera tusentals pund.

 

A: 40 Jermyn St, St. James’s, London SW1Y 6DN, UK

Tel: +44 20 7734 0565

 

För mer information, besök Tramp.


The House of St Barnabas

 

 

Här har vi en medlemsklubb som står ut från mängden: House of St Barnabas är en icke-kommersiell klubb som även fungerar som välgörenhet. Baserad mitt i Soho i ett imponerande townhouse som idag rymmer barer, restaurang och eleganta salonger, trots att byggnaden tidigare var ett hostel. Efter att institutionen konverterades till medlemsklubb 2013 bestämdes det att de skulle fokusera på att hjälpa hemlösa och andra behövande genom att skänka delar av intäkterna från medlemsavgifterna, samt erbjuda jobb till dem som påverkats av hemlöshet. Medlemmar här uppmanas starkt att använda sitt inflytande i samhället till positiv förändring. Gäster på klubben inkluderar kändisar som Benedict Cumberbatch, Peter Capaldi, David Gandy, Sting och Trudie Styler.

 

A: 1 Greek St, Soho, London W1D 4NQ, UK
Tel: +44 20 7437 1894

För mer information, besök The House of St Barnabas.


 Quo Vadis

 

quo vadis
Gillar du fantastisk mat är detta klubben för dig. Grundarna är männen bakom kändistäta restauranger som Fino och Barrafina. Klubben uppmanar dig att luta dig tillbaka och njuta av exceptionell service i flådig miljö. När matkoman har infunnit sig kan man ta sig en vilopaus i deras löjligt bekväma salong, och när andan faller på kan den som vill utmana andra klubbmedlemmar på biljard. Roligt kuriosa är att klubben är situerad i Karl Marx gamla bostad. Den har dock blivit åtskilligt, och påkostat, renoverad sedan dess.

 

A: 26-29 Dean St, Soho, London W1D 3LL, UK
Tel: +44 20 7437 9585

 

För mer information, besök Quo Vadis.

Albert’s Club

 

alberts club
Döpt efter Prins Albert som var en stor profil i området Kensington & Chelsea, där klubben är belägen, har den här medlemsklubben blivit ett poppis ställe för välbärgade ungdomar i området. Grundarna bakom klubben är väletablerade i Londonsocieteten och detta speglas i gästboken. Stämningen här är “posh” med sammetssoffor, inramade porträtt, mönstrade tapeter och sofistikerad ljussättning. Här gäller det att vara medlem eller anlända i sällskap med någon som är det för att kunna njuta av maten i restaurangen eller dansa in på småtimmarna i sällskap av lyckligt lottade och framgångsrika Londoners.

 

A: 92b Old Brompton Rd, Kensington, London SW7 3LQ, UK
Tel:+44 20 7225 1899

 

För mer information, besök Albert’s.

South Kensington Club

 south kensington club
SKC levererar sin klassiska “country club” med elegans och finesse. Klubben, som upptar ett helt hus i South Kensington, rymmer bar, restaurang, takterrass och ett lyxigt gym. Här tror man starkt på att ett besök i bastun gärna följs av en välblandad martini – i ett sofistikerat och blandat sällskap, givetvis. Medlemmar kan också ta del i The Voyager Club – en skara medlemmar som åker på äventyrliga resor tillsammans. SKC är helt enkelt en liten oas av välmående för de välbärgade i området!

 

A: 38-42 Harrington Road, London, SW7 3ND
Tel: +44 203 006 6868

 

För mer information, besök South Kensington Club.

Home House

 

home house

I ett pampigt, Georgianskt hus i Marelybone finner du Home House – ett lyxigt högkvarter för medieprofiler, affärsmän och förmögna jetsetters. Designat med ändamålet att vara ett “pleasure palace” rymmer den enorma egendomen restauranger, barer, hotellrum, spa, gym och privata festanläggningar.  På sommaren flockas medlemmar till den lummiga trädgården på baksidan av byggnaden, där man kan dricka champagne och äta lunch/middag utomhus. Här kan du lätt göra övergången från sofistikerad affärslunch till en vildare kväll – allt i smakfullt och spännande sällskap.

 

A: 20 Portman Square, Marylebone, London W1H 6LW, UK

Tel: +44 20 7670 2000

 

För mer information, besök Home House.


Beaufort House

 

beaufort house
I hörnet av Beaufort St/Kings Road i sydvästra London ligger en stilig och mysig restaurang – Beaufort House. Här kan man avnjuta långa bruncher, luncher, afternoon teas och middagar – utan att vara medlem. Vill du däremot upp på övervåningen, ja då gäller andra regler. Här erbjuds en avslappnad och privat avskildhet, med privata salonger som kan bokas för events eller speciella evenemang.

 

A: 354 King’s Rd, Chelsea, London SW3 5UZ, UK
Tel: +44 20 7352 2828

 

För mer information, besök Beaufort House.


Beat

 

beat london

Beat är efterfesternas mecka i London. När alla andra klubbar stängt öppnar denna medlemsklubb för fest fram till morgontimmarna.  Medlemmarna är allt från ubertrendiga artister till rika oljeshejkar. Man måste inte vara medlem för att komma in, men på kvällar då kön ringlar sig nerför gatan är det näst intill omöjligt att komma in om du inte har medlemskap. För partysugna londonbor håller klubben öppet 02.30-6am – ofta med DJ’s som spelar tunga, tja, beats…

 

A: 48 Margaret Street, London, W1W
Tel: +44 20 7323 1330

För mer information, besök Beat.

 Socialista London

 

socialista london

Med klubbar i New York och Dubai hade Socialista redan gjort sig ett namn för det internationella klientelet som vistas här. Inte så konstigt med tanke på att restauratören bakom Socialista är Giuseppe Cipriani – grundaren av restaurangkedjan som bär hans kända efternamn. Detta är mindre restaurang och mer “lounge” än hans tidigare etablissemang. Socialista ryms i en mindre lokal inredd i dekadent kubansk manér kan gäster dricka cocktails i en romantisk miljö. Sofistikerat och snyggt, precis som medlemmarna.

 

A: 15A Hay Hill, Mayfair, London W1J 8NS, UK

Tel: +44 20 7495 2060

 

För mer information, besök Socialista London.

The Caledonian Club

 

caledonian club

Denna prestigefulla klubb grundades 1891 och aär en traditionsenlig “Gentlemans Club”. Här är medlemmarna som tycker om de klassiska klubbaktiviteterna som polo, golf turer, jakt, bridge, fiske, snooker, whiskey och cigarrer. Till medlemsskaran hör manga av landets mest inflytelserika affärspampar och deras respektive. Kanske inte så mycket för den som är glad i att festa till man stupar, men jisses vad ett medlemskap här kan göra under för ett tunt CV.

 

A: 9 Halkin St, Belgravia, London SW1X 7DR, UK
Tel: +44 20 7235 5162

 

För mer information, besök Caledonian Club.

Vi vill gärna följa era äventyr! Bli vän med oss på instagram @londonswedes och hashtagga #londonswedes för att komma med på vårt feed eller ge oss nya tips för saker vi borde pröva. 

 


Londons bästa nattklubbar

Londons bästa klubbar/east London

Raveklubbar i London