10 tips från Hammersmith & Fulham

May 19, 2014 by

Share Button


Hammersmith & Fulham

Nu har jag tagit mig an en av de västra kommunerna här i byn. Det är en ganska extrem spännvidd emellan toppen och botten av olika områden och förhållanden i den här relativt lilla kommunen som i stort håller sig till den norra stranden av themsen mellan Wandsworth Bridge och Hammersmith Bridge.

I topp har vi givetvis fin-Fulham där diverse allmänt stormrika typer, journalister samt tv och radio personligheter huserar med utsikt över den delen av floden där det anrika rodd racet mellan Cambridge och Oxford äger rum varje år.

I botten måste man erkänna att den katastrof till estate som är upplsängd på taket av “The Kings Mall” i Hammersmith inte direkt är en ljus oas av hopp och framtidstro.

Jag bodde själv lite väster om Hammersmith i det område som vätter mot det erkänt tjusiga Chiswick (Stamford Brook), när jag först flyttade till London innan milleniekiftet, och tyckte åtminstonde då att det var en himla trevlig del av världen som låg bra till med tåg och tunnelbana och som också hade justa barer och restauranger lokalt om man var på det humöret. Som alltid kommer mina 10 tips i total o-ordning!

Text: Andreas Eriksson (Londons enda Svenska taxi chaufför) 

 

Kings Mall och tillhörande butiker, King Street, W6
Detta är beläget vid Hammersmith station. Ett mini shopping centre behövs alltid för att skapa en känsla av mittpunkt i ett samhälle och med en ok food court och blandat utbud av affärer, inklusive den Mobiltelefon shop där jag själv hade mitt första jobb i England, tycker jag att centret håller måttet.

Runt omkring hittar du Primark (mycket mindre kaos än de på Oxford Street , TK Maxx (en butik som säljer ut märkeskläder och andra dyrare märken till mer än halva priset. Här har vi hittat alla våra superfina inrednings prylar), H&M, River Island med mera.

 

 

 

Hammersmith Bridge och den tillhörande river walk.

Bredvid fantastiska Hammersmith Bridge som leder över till Barnes ringlar sig en river walk nästan över en km bort mot Chiswick. Längs floden ligger pub efter pub bland fina hus och båtar i hamnen. Missa inte puben The Dove som ligger gömd bland husen. Fantastisk promenad på sommaren. Gå över bron och gå även på andra sidan floden om du har tid då det är en fantastisk promenad.

 

 

 

The Crabtree

The Crabtree är en nyrenoverad Victoriansk pub som ligger precis vid floden i Fulham. Hit ska du gå om du vill ha fin utsikt, många olika ales och viner att välja samt BBQ på sommarhelgerna. Det enda minuset på denna posha uteservering är maten, lite smaklös vid våra besök men det är atmosfären, människorna och utsikten du kommer för. Det finns även ett mysigt önsketräd och plats för över 200 personer på uteserveringen.

Var: Rainville Road, London, W6 9HA. Närmaste tube: Barons court

 

Blue Cross Animal Hospital, Argyle Place, W6
Lite avigt att hitta det här djursjukhuset var det allt. Längst in i en gränd så trång att taxin knappt fick plats mellan väggarna och I synnerhet med en krasslig cockerspaniel och en panikslagen ägare av sagda tik, i baksätet. Efteråt kollade jag upp bygget lite snabbt och tog ett kort och så vitt jag kan förstå är den här kedjan av vetrinärer en av Englands mest pålitliga.

 

 

 

 

Hammersmith Apollo, Queen Caroline Street, W6
Givet att den här klassiska konsert hallen måste vara med bland mina tips. Alla av vikt har uppträtt här i från Bowie till Public Enemy, Flavour Flav och grabbarna finns föresten förevigade på skiva just härifrån. Introt till deras “It takes a nation of millions”-album är inspelat med live publik innan deras bejublade gig här 1987 (visar min ålder här…)

Här kan du se allt från stora komiker till artister. In och kolla schemat!

 

 

 

Latymers pub, Hammersmith Road, W6
En extra trevlig och ganska traditional pub med en hel del gamla detaljer som frostat glas, snirkliga sniderier och dylikt som man inte alls hittar i helhäftiga industrilokaler till barer i Shoreditch eller Islington. Clientelet är mest lokalbefolkningen blandat med en och annan kontorsjobbare från något av komplexen runt Olympia.

 

 

 

 

 

Popeseye Steakhouse, Blythe Road, W14
Det ser anspråkslöst ut ifrån utsidan och det ser précis lika anspråkslöst ut på insidan. Helt vit flack på kartan för de allra flesta också men för den som inte kan få nog av smaken av död ko är det här lilla kryp-innet väl värt att vallfärda till.

 

 

 

 

 

Imperial Wharf, Townmead Road, SW6
Ett i stort sett splitternytt bostadsområde som ingen av oss har råd att bo i har man byggt under bara de senaste fem eller så, åren. Under byggnationen slog man till på en helt ny tågstation också som går lätt att komma åt ifrån Kensington Olympia eller Clapham Junction. I botten av de tjusiga huskropparna ligger diverse barer, restauranger och butiker av model lyxigare. Ett skönt promenadstråk finns också utmed floden. Besökte området ett tag sen och blev frågan om vägen till Boulevarden. Känns lite som en boulevard. Inte långt därifrån ligger populära puben The Rose med fantastisk uteservering.

 

 

 

Craven Cottage, Stevenage Road, SW6
Det här är hemmaplan för Lily Allen’s favoritlag Fulham. Fulham har så klart ett eget lag i Premier League och även om det aldrig har gått särskilt bra och den här säsongen speciellt, har det inte varit mycket alls att glädjas åt, förutom att Sveriges landslagsman Alexender Kacanicalic har växt till sig och imponerat så pass på plan at than skrivit ett nytt kontrakt med klubben. Fulham har en distinkt länk med Skandinavien och har just nu tre Svenskar, två Danskar, två Norrmän och Finlands lovande målis Jesse Joronen på lönelistan.

 

 

 

 

City Scooters, New Kings Road, SW6
För er som inte vill köra bil i London rekommenderar jag varmt att åka taxi men om ni föredrar två hjul för att spara pengar, slippa trafik och att trängas med allmänheten på buss och tunnelbana, kan jag rekommendera att köpa en liten scooter här. Jag hade min egen Vespa servad av de här italienarna under hela tiden jag åkte runt på moped och lärde mig alla gator till min taxilcens-examen. Snabba toppkillar med bra priser.

 

 

 

 

Fulham Pottery, Burlington Road, SW6
Efter att ha kört förbi den här i ögonfallande mojjen mer eller mindre varje kväll i ett par år när jag är på väg till stan i jakt på skiftets första körning gjorde jag till slut slag i saken och kollade upp det hela. Totalt Västgötaklimax! Det visade sig att det här är allt som återstår av ett krukmakeri som startade redan 1672. Google upplyste dock om ett “Pottery Cafe” på närliggande Fulham Road som jag skall ta och testa och upplysa om när tillfälle ges.

 

 

 

 

 

William Parnell Park, Pearcroft Street, SW6
Egentligen inte särskilt upplyftande som park och dessutom inklämd ibland blandade och o-inspirerande estates precis öster om Wandsworth Bridge. Jag brukar inte heller rekomendera att man traskar i parker om nätterna men just här kan det var värt att kolla om ni är i närheten. Jag läste i tidningen om en sci-fi artad variant av grus som suger upp UV ljus under dagen och sedan lyser samma ljus på natten. Efter att ha släppt av en kund i närheten kollade jag in det hela och även om det lätt surrealistiska greppet fungerar så ser det inte riktigt lika latjo ut i verkligheten som i tidningen eller på internet.