10 London events under mars 2016

Mar 9, 2016 by

Share Button

Februari månad slutade på ett härligt sätt när vår svenska Hollywoodstjärna Alicia Vikander tog hem en Oscar för bästa kvinnliga biroll i filmen The Danish Girl. Nu är det mars månad, kanske årets tråkigaste månad? Men våren börjar närma sig med stormsteg över London, som vanligt har vi bästa listan över vad man kan hitta på i den brittiska huvudstaden under hela månaden.

 

Charity: Sport Relief 2016

sportrelief

Vartannat år är det Comic Relief och vartannat är det Sport Relief. Spring, cykla eller simma – allt för välgörenhet på olika platser i landet. Inför den stora grand finalen i form av en tv-show på BBC den 18 mars slås alla donationer ihop. Kändisar medverkar ofta för att samla in pengar bland annat BBC Radio 1 profilen Greg James som gjort fem triathlon på fem dagar. Om du vill dra ditt strå till stacken så gå in på länken ovan och få mer information.

Channel: BBC 1, BBC 2

Datum: 18 mars

 

Urban Street food fest

urbanfest

Street food från många av världens hörn! Besök Urban Food Fest under någon av alla lördagar i mars från kl. 12:00. Kom och smaka på Brazilianska chorizo wraps och massa annat gott.

Venue: Euro Car Park, Shoreditch

Datum: 5,12,19 och 26 mars

Närmsta tube: Shoreditch High Street

 

Little Mix

littlemix

De uppträdde på Brit Awards I februari med hiten “Black Magic” och nu kommer Little Mix att uppträda med sin egen show på samma plats – O2 Arena! Gruppen vann talangtävlingen X factor för några år sedan och har haft många populära hits sen dess.

Venue: O2 Arena, London

Datum: 27 mars, biljetter

Närmsta tube: North Greenwich

 

Påsk i London

 

För er som kommer att vara i London under påsken finns möjligheter att gå på olika gudtjänster i Svenska Kyrkan, Marylebone. Hela schemat finns på Svenska Kyrkans webbsida så ta er en titt, kom förbi och smaka på påsklunchen som också kommer att serveras.

Venue: Svenska Kyrkan, Harcourt Street

Datum: Hela påsken

Närmsta tube: Edgware Road

 

Adele

Adele

Storbritanniens och världens just nu största popstjärna Adele , som vunnit flera stora musikpriser såsom Brit Awards och Grammy awards kommer till Londons O2 Arena i slutet av mars. Hon kommer att uppträda 8 st kvällar i rad med början den 15 mars. Hela listan över alla datum som hon kommer att uppträda finns här. Boka idag för att vara säker på att få en biljett!

Venue: O2 Arena

Date: 15 mars och 7 andra datum i mars samt april

Närmsta tube: North Greenwich

 

Saint Patrick’s Day

St Patricks Day

Om du vill fira “all things Irish” som är St Patrick’s Day, då finns det många möjligheter att göra det den 17 mars i London. Dels anordnas det en parad som går bl.a. via Piccadilly och Whitehall, dels kommer det att vara en St Patrick’s festival på Trafalgar Square. Alla kan vara med, barnfamiljer, ungdomar och vuxna.

Venue: Olika platser runt om i London

Date: 17 mars

Närmsta tube: tfl.gov.uk

 

Marcus Svedberg

MarcusSvedberg

Ekonomi är i fokus när Swedish Chamber of Commerce anordnar en kväll med ekonomen Marcus Svedberg, som är chefsekonom på East Capital. Kom och lyssna på vad han har att säga kring dagens ekonomiska läge. Han medverkar ofta som kommentar hos internationella mediekoncerner såsom CNBC, Reuters och Bloomberg. Gratis för medlemmar i SCC, Icke medlemmar: £25.

Venue: Gowling WLG´s offices

Date: 17 mars, kl. 18:00 – 21:00

 

Andy C

Andy C

En av de största inom Drum’n’bass i Storbritannien är Andy C. Han kommer att spela den 24 mars på Alexandra Palace som är ett venue med kapacitet för över 10 000 besökare där flera kända Dj’s spelat såsom Axwell och Ingrosso. Köp biljetter här!

Venue: Alexandra Palace

Datum: 24 mars 2016

Närmsta tube: Wood Green

 

WeLovePop Club

PopClub

All pop lovers, titta hit! Lördagen den 12 mars så är det dags för WeLovePop Club på Concrete i Shoreditch. Det blir ett battle mellan tjejgrupperna Girls Aloud och The Saturdays, så kvällen kommer att bjuda på låtar såsom The Saturday´s ”All fired up” eller ”Loving Kind” med Girls Aloud och många fler. Kvällen kommer också att bjuda på de vanliga favoritlåtarna med bla Justin Bieber, Rihanna och Beyonce. Biljetter kan köpas här!

Venue: Concrete, Shoreditch

Date: 12 mars

Närmsta tube: Shoreditch High Street

 

Vertigo 42

Vertigo42

Kanske vill du fira något speciellt med din pojk/flickvän nu under mars månad? Då ska ni ta er till Vertigo 42 , som är en champagne bar mitt i the City of London. Gör en reservation innan ni besöker detta ställe. Här är utsikten något alldeles särskilt! Så vill du göra något annorlunda och romantiskt? Då är detta perfekt.

Venue: Vertigo 42, The City of London

Biljetter: Gör en reservation

Närmsta tube: Bank eller Liverpool Street