Topp 10 – Vinbarer

Oct 23, 2013 by

Share Button

Nu när november snart sveper sin filt runtom oss känns parkhäng eller utomhusbio inte längre som ett alternativ. Detta är årstiden då vi egentligen bara vill sitta på mysiga vinbarer och pimpla rött. Så denna vecka listar vi de bästa vinbarerna London har att bjuda på.

1. Kensington Wine Rooms

Denna rymliga bar i high society-området Kensington blev utnämnd som Newcomer of the Year av Decanter magazine 2010. Här finner du en kollektion på 150 olika viner, och ett glas kan kosta mellan £3 till £65 beroende på sort. Blir du hungrig serverars här även ‘Modern Europen’-mat så som onglet steak, wiener schnitzel och foie gras.

Var: 127 Kensington Church St  London W8 7LP
Hemsida

 

2. Gordon’s Wine bar

Denna bar är lätt att gå förbi i all hast. Men gör för all del inte det. Kom istället in, stig ned i underjorden och möts av tända ljusstakar, lågt tak och tegel. Om än något högljutt, så är det en plats som osar av både romans och historia. En vinbar i dess rätta mening, inte en endaste öl går att beställa här; bara vin och champagne. För den som gillar mörka, intima platser. Det bör även tilläggas att detta är Londons äldsta vinbar – ett ställe som inte låtit falla på över 100 år!

Var: 47 Villiers Street  London WC2N 6NE
Hemsida

 

3. Vinoteca

Vinoteca är inte bara en bar utan även en vinshop. Dess goda rykte har gjort att det ständigt är fullt. Deras ‘no booking policy’ gör att man ofta får köa, men det ska det enligt ryktet vara värt, både för maten och för vinet. Vi gissar att ‘teca’ i namnet kommer ifrån ‘discoteca’ då här ofta spelas hög klubbmusik. Detta är alltså optimalt för fördrinkar innan en livad kväll i stan, men kanske inte om man bara vill avnjuta en drink i lugn tystnad. Vinoteca fick ‘Certificate of Excellence 2013’.

Var: 7 st John Street, Clerkenwell, EC1M 4AA
Hemsida

 

4. Bar Pepito

Fly London ett tag och ta dig till hetare breddgrader. Andalucía är temat för denna petita bar (ca fyra bord) som mest koncentrerar sig på sherry. Är du nybörjare inför detta starkvin kan du lita på den vänliga personalens tips och råd. Det som gör Pepito så speciellt är mixen av instim stämning, trevlig personal, unikt koncept och enastående mat. Blir du sugen på något att äta finns här äkta spanska tapas – men kom ihåg att detta oftast innebär kött i alla dess former, så kom ej på fastande mage om du är vegetarian. Märk även att menyn är på spanska mestadels, men var inte rädd för att fråga servitrisen om dina språkkunskaper skulle brista.

Var:  Varnishers Yard, The Regent Quarter | Kings Cross, London N1 9FD
Hemsida

 

5. Terroirs 

Beläget i West Ends hjärta, ett stenkast iväg från Trafalgar Square. Tycker du om finare skaldjur är detta baren för dig. Deras lilla källare är inspirerad av franska vinbarer och där du kan njuta av en livlig, fartfylld atmosfär över sydeuropeiskt vin, krabba och ostron.

Var: 5 William IV Street, London, WC2N 4DW
Hemsida

 

6. Sager + Wilde

På denna trendiga bar ägd av vinfantasterna Michael och Charlotte Sager-Wilde hänger östra Londons mest stylish crowd. Vinlistan är lång – med både stora namn och de lite mer ovanliga. Var dock beredd på att betala lite mer än på din lokalpub. Ett glas vin går vanligtvis på ca £11. Sager + Wildes inredning är stilren och opretentiös.

Var: 193 Hackney Rd London E2 8JL
Hemsida

 

7. 40 Maltby Street

Föredrar du warehouses framför trånga källarbarer eller snofsiga miljöer är detta vinbaren / restaurangen för dig. 40 Maltby Street är en vinaffär som förvandlas till vinbar om helgkvällarna. Detta är även hemmet till Gergovie Wines, en liten business som importerar vinsorter från Frankrike, Italien och Slovenia. I matväg kan du välja mellan en rad goda, men simpla rätter. Då detta är ett gammalt järnvägsvalv kan du sitta och lyssna på tåg som dundrar förbi över dig. Förvånansvärt avslappnande!

Var: 40 Maltby Street, SE1 3PA
Hemsida

 

8. Fortnum & Mason: 1707 Wine Bar 

Innuti lyxvaruhusets Fresh Food Hall hittar du vinbaren 1707, döpt efter året då Fortnum & Mason öppnades. Trots baren nyligen renoverats har den inte förlorat sin historiska charm; det välvda taket ger känslan av att befinna sig i en vinkällare. Här kan du korka upp en flaska du valt ut från varuhusets stora samling för en £10 avgift.

Var: Fortnum & Mason  181 Piccadilly, City of Westminster, W1A 1ER
Hemsida

 

9. Antidote

Antidote är en väldigt liten och mysig bar i hjärtat av Soho. Dit ska du komma om du vill uppleva det bästa urvalet av ekologiska och biodynamiska viner i centrala London. Denna bar, som ligger lite off Carnaby Street, får sitt vin från oberoende vingårdar i Europa, inte minst Frankrike. Antidote håller ibland vinprovning där du även får träffa vinodlarna. Och sitter du hellre hemma framför X-Factor och myser med ett glas, så säljer baren flaskor att ta med hem.

Var: 12 A Newburgh Street, London, W1F 7RR
Hemsida

 

10. Corney & Barrow

Baren på Old Broad Street är en link i Corney & Barrows-kedjan, men låt dig inte avskrämmas; denna bar har precis lika mycket integritet som vilken privatägd bar som helst.  Här samlas många av Londons bankers och businessmen på ett after work-glas på vardagarna. Baren är något avlång, men utomhusplatsen är fantastisk. Corney & Barrow, som ligger nära Liverpool Street, är populärt så det blir snabbt trångt. Var beredd på lite dyrare priser.

Var: 111 Old Broad St, London EC2N 1AP
Hemsida