London i oktober

Sep 30, 2016 by

Share Button

Nu säger vi adjö till svettiga tunnelbaneresor och blickar framåt mot en händelserik höst i London. Förutom att hänga på Londons mysigaste pubar, göra en höst-makeover eller besöka en av de många biografer som finns i London så har vi här listat 15 saker att göra i London under oktober:

 

London Cocktail Week

London Cocktail Week (3-9 oktober)
Bild: https://drinkup.london/cocktailweek/

Pimms och Corona hör till sommarens picknick – i höst är det cocktails som gäller för hela slanten. Första veckan i oktober gör London Cocktail Week entré för sjunde året i rad, och för ynka 10 pund kan du få vara med om festligheterna. Ett pass ger dig tillträde till deras pop-up Cocktail Village, och du får dessutom möjlighet att köpa 5 punds-drinkar i 200 barer runt om i stan. Skål på den!

 


spitalfields

Gå på loppis (hela oktober)
Bild: http://www.spitalfields.co.uk/

Om sommaren gick ut på att gråta åt väderprognoser snarare än att glassa runt på Londons loppisar och marknader så kommer en ny chans nu. På Spitalfields Market i östra London kan du fynda vintagekläder, medan Portobello Market bjuder på Hugh Grant och antikviteter. Deptford Market, Brick Lane och Camden Lock är andra godingar du inte bör missa.

 


puncshball

Anglo-Swedish Society Punsch Ball (15 oktober)
Bild: http://www.angloswedishsociety.org.uk

Tycker du att hösten saknar glitter och glamour? Det kan Anglo-Swedish Socitety råda bot på. 2016:s upplaga av Punsch Ball äger rum 15 oktober och bjuder på cocktails, dans och middag på exklusiva Cavalry and Guards Club vid Green Park. Biljetter till balen köper du här och de kostar 125 pund. Väl värt pengarna!

 


museums

‘Museums at Night’ (27-29 oktober)
Bild: http://museumsatnight.org.uk

I slutet av oktober håller flera av Londons museum öppet kvällstid. Vad sägs om att utforska Natural History Museum med en drink i handen, hälsa på en äkta järnålders-hipster på Somerset House eller gå på pyjamasparty på Queen Elizabeth’s Hunting Lodge? Det finns också barnvänliga event, mer information hittar du här.

 


octoberfest

Oktoberfest (hela oktober)
Bild: http://www.bavarian-beerhouse.co.uk/london/

Vem har sagt att man måste vara i Tyskland för att gå på en äkta Oktoberfest? London bjussar under månadens gång på hyfsat autentiskt firande (japp, med lederhosen och allt) så att du kommer undan med Oyster card istället för passet. Canary Wharf, Tower Hill/Old Street och Cambridge Heath är några områden du kan välja bland om öl, bratwurst och cheesy musik låter som din grej.

 


afternoonteaAfternoon Tea (hela oktober)
Bild: http://www.wlondon.co.uk/

Inget symboliserar väl höstmys som afternoon tea, och här i London är utbudet större än någon annanstans. Testa gärna Mad Hatter’s Afternoon Tea på Sanderson, punkinspirerade Anarch-Tea på W Hotel eller bege dig till The Langham. Smakar det så kostar det dock – dessa extravaganta kalas kan gå loss på upp till 65 pund per person, men det finns även budgetalternativ.

 


halloween

Halloween (sista helgen i oktober)
Bild: http://www.timeout.com/

Trick or treat? Oavsett om du är ute efter ett sanslöst Halloween-party, nöjer dig med en rysare eller vill fira med barnen så finns det gott om aktiviteter att välja bland. Rivoli Ballroom i Brockley visar ‘The Shining’, Sky Garden ordnar en skräckfest med utsikt över stan, medan småkottarna kommer älska Hampton Court Palaces Family Ghost Tour.

 


diwali

Fira Diwali (16 oktober)
Bild: http://www.deepavali.net/diwali-london.php

Nu när vi går mot mörkare tider kommer Diwali – ‘festival of lights’ – bokstavligen som en skänk från ovan. I London firas denna hinduiska festival huvudsakligen på söndagen 16 oktober med ett gigantiskt event vid Trafalgar Square. Kom i tid och förvänta dig bra stämning, dans och häpnadsväckande Bollywooduppträdanden…

 


jackripper

Walking tour (hela oktober)
Bild: https://strawberrytours.com/london

“Det bästa sättet att upptäcka London är till fots.” Hur många gånger har man inte hört den frasen? Vare sig du håller med eller inte, så rekommenderar vi att du trotsar höstrusket till förmån för en så kallad Walking Tour. Vissa är till och med gratis! Vad sägs om att gå i Jack the Rippers fotspår, ta en titt på östra Londons graffiti eller haka på en guidad Harry Potter-tur?

 


literature

London Literature Festival (5-16 oktober)
Bild: http://www.southbankcentre.co.uk/

Southbank Centre’s årliga litteraturfestival gör knappast bokmalen besviken. Flera event är gratis, inklusive uppläsningar, poesikvällar och en paneldebatt om boken ‘The Age of Bowie’. Caitlin Moran, Richard Dawkins och Margret Atwood är några av de medverkande författarna, medan du kan skriva ett brev till ditt framtida jag på workshopen ‘A Letter to My Future Self’.

 


chocolate

The Chocolate Show (14-16 oktober)
Bild: http://www.thechocolateshow.co.uk/

Lystring alla chocoholics! Ni har blivit bönhörda… I mitten av oktober är det nämligen dags för The Chocolate Show i Olympia National Hall. Här kan du beundra kändiskockar IRL, delta i workshops och självklart även provsmaka kakaokreationerna. Och tro det eller ej, men varje dag avslutas med en modevisning där kläderna består av just choklad.

 


hackney

Hackney Wonderland (15-16 oktober)
Bild: http://www.hackneywonderland.com/

Det är i East det händer. Om du missade sommarens festivaler får du en ny chans när Hackney Wonderland – Londons bästa inomhusfestival enligt dess gissningsvis partiska arrangörer – äger rum. För 27 pund och uppåt får du dansa till Mystery Jets, We are Scientists, Lucy Rose, Swim Deep, svenska Francobollo och många fler.

 


The London Dungeon (hela oktober)
Bild: http://londonist.com/

Turistigt så det skriker om det, men The London Dungeon är trots det ett perfekt höstnöje för en ledig dag i huvudstaden. Vart annars kan du få dig en rejäl dos av historia och gåshud, och dessutom träffa på Sweeney Todd? Nytt för i år är showen ‘Escape the Great Fire of London’ som spås bli en riktig bästsäljare. Inträde från 19 pund.

 


hemma

Hemmakväll (hela oktober)

När regnet smattrar ilsket mot fönstret och den råa kylan som hotar utanför lägenheten hindrar dig från att njuta av storstadens oktobernöjen finns bara ett att göra. Det ÄR okej att krypa ned under täcket igen. Och vrida på värmen utan att fråga dina flatmates.  Och äta chips till middag. Och se 37 avsnitt i rad av Made in Chelsea (men om någon skulle fråga var det förstås House of Cards). Som grädde på verket bjuder vi på en middag värde £10 från UBER EATS, ladda ner appen och skriv in vår kod eats-uberlondonswedes så får du £10 att använda på din första beställning. Maten kan vara hemma hos dig inom 30 min 🙂 Smaklig måltid!

 


picasso

Picasso Portraits (6 oktober och framåt)
Bild: http://www.npg.org.uk/

Mannen. Myten. Picasso… Alla med ens ett minsta intresse av konst bör ta sig till National Portrait Gallery och deras hajpade Picasso-utställning som slår upp dörrarna 6 oktober. Många av verken, som alla föreställer människor i konstnärens omgivning, har aldrig tidigare visats i Storbritannien. En standardbiljett kostar 17 pund, men varje fredag släpps 100 biljetter för bara 5 pund. Först till kvarn!