Tre (eller tio) tips från taxifönstret del 28

Sep 6, 2013 by

Share Button

Nu har det inte kommit några tips från vår eminenta taxichaufför Andreas Eriksson på väldigt länge så därför kör vi igång med en specialare där ni får avnjuta inte tre men tio Londontips!

 

Kensington Chimes Music, Harrington Road, SW7

Allt finns i London och givetvis finns det en riktig specialist på noter.  Det rör sig såklart mest om klassisk musik men även noter till musik i andra genrer finns att tillgå. De har också alla tillbehör som notställ, stämgafflar och annat som den seriösa musikanten kan tänkas behöva.

Walmer Castle, Ledbury Road, W11

Den här Notting Hill institutionen har den populära kombinationen av traditionell engelsk pub och thailändsk restaurang av det bättre slaget under samma tak. Klientelen är mestadels av typen som gärna visar sig i seglarskor, Henry Lloyd jacka och högljutt talar om att de har köpt ett till town house precis runt hörnet. Trots den lätt pretentiösa publiken har stället en vänlig och avslappnad atmosfär och båda gångerna som jag varit här har köket varit utsökt.

Beigel Bake, Brick Lane, E1

Öppet dygnet runt så därför är det en favorit hos taxichaufförer som jobbar natt. Det i sig självt skvallrar om kvalité utöver det vanliga. De bakar själva på plats och tajmar man rätt är brödet fortfarande ugnsvarmt. Klassikern är så klart en skiva rökt lax med Philadelphiaost men jag råder att ni lägger till två pund och klappar till på salt beef varianten med salt gurka och engelsk senap istället. Jag lovar att ni aldrig köper lax här igen.

David & Goliath, Carnaby Street, W1

En märklig blandning av ren kitch, starta skolan kit och exklusiva märkeskläder. Om jag har förstått det hela rätt håller den här lilla firman på att bli sådär hyper hip och cool som unika grejor från Carnaby Street faktiskt var i slutet på 60 och i början av 70 talet. Jag kan avslöja från en säker källa att det finns precis ingenting av värde för lätt orakade 39åriga karlar att hämta här.

Black Vanilla, Tranquil Vale, SE3

Jättelitet men jättebra! Top kvalité på kaffe och mackor som är gjorda direkt efter att man beställer vilket betyder att allt är så färskt som man kan begära. De fanns också en fullkomligt enorm glassdisk med italiensk Sorbet och Gelato i en uppsjö av smaker. Tiramisuglass och citronsorbet var riktiga vinnare medans saltad kolatoffee var lite av en nitlott.

Island on the Rise, Station Terrace, NW10

Lysande Jerk chicken får man passa på att uppskatta när man ramlar över den för det är mat som är lätt att göra ordentligt fel, med ett oinspirerande resultat som bokstavligen lämnar en sur eftersmak. Inga sura miner här dock, utmärkt meny rakt igenom och för ovanlighetens skull snabb och effektiv service vilken inte heller alltid är fallet på västindiska takeaways.

Osaka, Malden road, Worcester Park, KT4

Jag fuskade lite med det här tipset eftersom jag inte  direkt har upptäckt det. Det ligger i princip runt hörnet från mitt hem och jag har varit där flera gånger sedan det öppnade i mitten av mars i år. Dock kvarstår det faktum att jag och familjen har ätit både lunch och middag flera gånger här och aldrig blivit besvikna efter att ha testat massor av rätter på menyn. Så här långt ut i förorterna är priserna i stort sett alltid låga och samma regel gäller på Osaka om ni akut behöver en liten dos av Japan mitt i Surrey.

Savoy Hotel, Savoy Court, WC1

Ja jösses ja! Givetvis är det inte gratis att göra någonting alls på det extremt prestigefyllda och anrika Savoy Hotel men en liten stund här inne kan jag rekommendera, om inte bara för att känna på hur de riktigt fräsiga Joakim von Ankorna spenderar sin tillvaro. En gång har jag ätit middag på Simpson-on-the-strand vilket är en av hotellets restauranger, utsökt och diskret lyxigt i alla bemärkelser utom notan som jag fortfarande har mardrömmar om. Efter att ha planlöst “gått fel” och kollat runt den femstjärniga superlyxen, testa istället “The American Bar” vilket är den lite mer avslappnade och billigare, nåja, hotellbaren.

Cutty Sark, College Approach, SE10

Det är inte ofta en rejäl brand av en gammal träbåt gör saken bättre men så är fallet med det här. Det var en oinspirerad gammal skuta som flagnade i duggregnet och för evigt var det tjat om slut på pengar och kunde man tänka sig att bidra osv. Så började plötsligt skeppet att brinna och man befarade det värsta men istället vräkte det in donationer som aldrig förr efter all mediauppståndelse. Förutom att man med lätthet hade råd att slutföra den eviga upprustningen fanns det också slantar att bygga en snitsig inglasad museum-del under Fregatten med lite diverse attiraljer och gamla foton från när det begav sig, sevärt och en ganska billig familjeaktivitet.

Anda Da Bridge, Kingsland Road, E2

Eftersom baren ligger under järnvägsbron kunde de väl inte låta bli en ordlek med Gregory Isaacs reggaehit “Over the bridge” när de döpte stället. Rent tekniskt skulle de kanske ha tagit till samme Isaacs, “The Border” eftersom postkoden E2 faller under Hackney och inte Shoreditch. I vilket fall handlar det såklart om Västindien och främst Jamaica, både i baren som blandar ett ståtligt utbud av ljus och mörk rom och i köket som blandar allt ifrån alla öar i Västindien med ovanlig finess.