Tre tips från taxifönstret del 10

Jan 26, 2013 by

Share Button

En ny vecka betyder nya smultronställen från vår svenska Londonchaffis Andreas Eriksson.

 

Victoria Park, E3 – E9

Bitvis har the East End kanske gjort sig förtjänt av ett lite halvtaffligt rykte men den här parken med kanaler, caféer, husbåtar och lite annat smått och gott är en av de vackraste och mest avkopplande i hela Europa. Egentligen är det bara Hagaparken i Stockholm och Åre fjället under somartid som kan mäta sig mot “picknick in the vic”.

Brunswick House, Wandsworth Road, SW8

Mitt i den hysteriskt trafikerade rondellen i Vauxhall ligger en specialist på gamla inredningsdetaljer som inte tillverkas längre. Gamla handtag i gjutjärn, kakelugnar och vintage i allmänhet som man kan behöva om man har en äldre lägenhet eller bara vill piffa till lite hemmavid med en sån där “rustik” look som Kirsty Allsop och Sarah Beeny alltid är tårögda over så fort de syns i rutan.

 

The Furniture Cave, King’s Road, SW10

Namnet låter lite som Galne Gunnars överskottsbolag, men om man tror att man ska fynda solstolar och trädgårdsmöbler i det här komplexet blir besvikelsen stor. Det handlar om ett virrvarr till marknad där de bästa och mest eftertraktade antika möblerna i hela England byter händer. Av och till kan vanliga medborgare hitta en kul och halvantik detalj till rimligt pris men det är mestadels finsmakare som köper gustavianska byråer och dylikt här i skarven mellan Chelsea och den fina delen av Fulham.

Fler tips från Andreas serveras igen nästa vecka. Tills dess kom ihåg att ta hand om en i den galna London trafiken.