Tre tips från taxifönstret del 12

Feb 8, 2013 by

Share Button

 Det är äntligen fredag och som vi har längtat! Detta betyder såklart nya tips från vår svenska taxi chaufför i en svart (eller ja den är faktiskt vit) London taxi, Andreas Eriksson.

 

Fifteen, Westland Place, N1

Cheeky Chappie Jamie Oliver tog ett av sina första stapplande steg in i matlagningstv med en lätt underton av “förändra världen.” Genom att öppna restaurangen för cirka tio år sedan. Han gjorde anställningsintervjuer direkt i TV med femton allehanda lirare från rysliga förorter vars enda merit var att de hade hopplösa framtidsutsikter och ingen som helst matlagningskunskap. Programmet blev en publiksuccé och hans profil sköts som bekant i höjden. Originalet ligger kvar och är både av hög kvalitativt och förvånansvärt billigt. Pukka!

Foyles Bookstore, Charing Cross Road, WC2H

Jo jag lovar, det är sant! Trots en fullständig explosion av digitala böcker och mojänger att läsa dem på, finns fortfarande riktiga böcker som är inbundna med färgtryck på omslaget och allt. Det allra sista av dessa finns att köpa på den här exceptionellt välsorterade bokhandeln som har hela fyra våningar sprängfylla med titlar om och ifrån allt och alla. If they ain’t got it, it ain’t worth havin’.

WestendDJ, Hanway Street,W1T

Lite geeky och nerdy kanske och definitivt väldigt grabbigt. Specialist affären för alla DJ’s i Europas största stad är en av de sista bastionerna för alla Londons vinyl entusiaster och wannabe ljudtekniker. Allt i sladd och stereoväg som någonsin uppfunnits finns att köpa av en hjälpsam personal som påminner lite om Farbror Barbro i Nilecity komedin. “Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet!”

Kan ni inte få nog av unika London tips, missa inte Andreas lista nästa fredag!