Tre tips från taxifönstret del 13

Feb 15, 2013 by

Share Button

Vår svenska chaffis i en klassisk London taxi, Andreas Eriksson, tipsar som vanligt om vad han har spanat in från sitt fönster under veckan som gått.

 

Ransome’s Dock, Parkgate Road, SW11

Let’s go for English! Det engelska köket är inte precis prisbelönt eller känt för sin utsökta smak och kvalité. Dock finns det några få undantag: pärlan som ligger gömd på södra sidan av Themsen mellan Albert Bridge och Battersea Bridge. Kanin, ål, Lincolnshire hit och Cumberland dit. Bra prisläge också vilket kompenserar för det hopplösa geografiska läget som är rejält krångligt at ta sig till med lokaltrafik.

Sherlock Holmes Museum, Baker Street, NW1

Något mer engelskt än Sherlock Holmes kan väl man knappt tänka sig men naturligtvis är det bara hittepå! Det fanns aldrig en riktig Sherlock eller elementär Dr Watson. Karaktärernas popularitet är i vilket fall mer än tillräckligt för att drömma ihop ett helt museum av mördade mannekänger, falska foton, fiktiva polisrapporter och allsköns krimskrams. Även Sherlocks porträtt finns att köpa i en liten affär vid utgången!

Deptford Project, Deptford High Street, SE8

Deptford är mest känt för knivhot och svårt nerslitna ’estates’, men som alltid i London finns det riktiga pärlor där man minst anar det. Det här cafét var inrymt i en gammal tunnelbanevagn när jag var där och hade en löjligt billig lunchmeny. Det kan nog vara så att “The Red Bus Pizzeria” som ligger ett par gator bort och nog är en pizzeria i en gammal dubbeldäckare, kan ha samma ägare. Även om den lätt ointresserade personalen inte riktigt kunde svara ja eller nej..

Föll inga av tipsen dig i smaken? Lugn och fin, det är snart en ny vecka med nya smultronställen från Andreas!