Tre tips från taxifönstret del 14

Feb 22, 2013 by

Share Button

Andreas Eriksson, den hittills enda svenska taxichauffören i en klassisk London taxi, tipsar om sina favoritställen i huvudstaden: okända som populära.

 

Wibbly Wobbly, Rope Street, SE16

En båt som är en pub som är en båt som är en pub. Permanent förankrad men behagligt guppande intill kajkanten ligger den här svajiga skapelsen. Själva fartyget påminner om en gammal Djurgårdsfärja men baren och inredningen är klassiskt engelsk i “Queen Vic”-stil. Det är också trevligt att promenera runt de olika kajerna i området där det även ligger en mängd andra pubar.

 

Fulham Palace, Bishop’s Avenue, SW6

Fram till 1975 var palatset bostad åt Englands ärkebiskop (numera bor denne i ett annex till Lambeth Palace). Efter den sista biskopen flyttade ut gjordes stället om till en närmast museum-likt turistattraktion med arkitektur, konst, historiska utgrävningar och botaniska trädgårdar. Själv åt jag lunch i “the drawing room”, kafét vilket var ett snäpp över halvdant men som helhet tycker jag det är en trevlig attraktion.

 

Parliament Hill, NW3

På den allra, allra mest sydvästra spetsen av enorma Hampstead Heath ligger höjden som har en nästan världsberömd utsikt över i stort sett hela London. Här kan man se allt söder om Hampstead och med ett totalt panorama från öst till väst när vädret tillåter. Man kan också ofta se lokalbefolkningen som Agness Deyn och Jude Law vara ute med hunden på och runtom kullen.

Nästa vecka kan ni som vanligt se fram emot nya tips från Andreas. Ta hand om er i vimlet!