Tre tips från taxifönstret del 17

Mar 15, 2013 by

Share Button

Det närmar sig slutet av veckan men du har fortfarande tid att beta av listan som vår taxichaufför Andreas Eriksson har knåpat ihop över hans favoritställen i vår fina huvudstad.

 

Aqua Sheko, Frith Street, W1D

Jag har inte själv utnyttjat alla skönhetsbehandlingarna som bjuds på detta city spa men kunder som jag hämtat upp och lämnat av säger att det är ett fantastiskt spa. Snacket säger att stället har en lyxig atmosfär som man normalt sett bara hittar på ett spa som är inrymt i någon herrgård långt ut på vischan.

 

West Norwood Snooker Club, Norwood Road, SE27

Det är vilseledande att rekommendera detta som en biljardklubb för det är nattetid och främst på helgerna som stället vaknar till liv. Då handlar det om Dancehall för i stort sett hela slanten, möjligen med lite rock och reggae lovers i början och slutet av kvällen. För er som inte kan få nog av Lady Saw’s utmanande uppmaningar till sovrumsaktiviteter eller det eviga tjatandet mellan Vybz Kartel, Bounty Killer, Beenie Man och alla de andra är stället perfekt! OBS: det kan vara svårt att hitta hit, leta efter en liten gränd mellan Iceland och Subway på Norwood High Street.

 

Ronnie Scott’s Jazz Club, Frith Street, W1D

Jag är osäker på om Ronnie Scott själv fortfarande är i livet men förutom att han är mannen som spelar saxofon på Beatles dunderhit “Lady Madonna” är han eldsjälen bakom en av Soho’s och till och med Englands mest ansedda jazzklubbar. Av och till bjuds på även på live musik i andra genrer som latin, blues och reggae om bara musikerna i fråga håller världsklass som Santana eller Rico Rodriguez.

För fler tips över vad du kan hitta på i London, ha en titt i arkivet och kika in igen nästa vecka för nya tips från Mr Eriksson.