Tre tips från taxi fönstret del 18

Mar 23, 2013 by

Share Button

Vintervädret fortsätter att hålla ett hårt grepp om London, men detta är ingen ursäkt för att sitta inne och dega! Andreas Eriksson, vår svenska taxichaufför, tipsar om såväl kända som gömda skatter i huvudstaden.

 

M&M World, Leicester Square, WC2H

En märklig skapelse det här, snacka om att göra någonting av ingenting. Av de världsbekanta chokladknapparna med färgglatt överdrag där alla färger smakar exakt samma men kanske ändå lite olika, har man lyckats göra ett slags Disneyland-liknande spektakel som bitvis är nästan som ett museum. Ultimat är det bara är en ploj att lura in barn som sedan lurar sina föräldrar att köpa godis, ryggsäckar, pennfodral, nyckelringar och annat plastskräp som hamnar på vinden inom ett par veckor. En barnfavorit som kan vara ganska krävande för de som inte är barn.

 

Olleys Fish Experience, Norwood Road, SE24

Den där lite slaskiga och degiga känslan man i stort sett alltid får av fish & chip baren beror oftast på att oljan i fritösen har skvalpat omkring i en vecka eller två: inte här inte! Smakar det så kostar det dock och Olleys utger sig inte för att vara billiga eller särskilt snabba men jag tyckte det var värt vartenda korvöre för deras utsökta fisk.

Crystal Palace Park, Ledrington Road, SE19

Det finns faktiskt inget palats här längre. Det som fanns brann ner till grunden någon gång mellan världskrigen och bortsett från ett stenrös finns inga spår kvar. I vilket fall ligger det nu en rejält tilltagen park där palatset en gång stod och i södra delen finns även Englands national arena och träningscenter för friidrott, även om OS byn i Stratford säkert har ett och annat att säga om den titeln.

Förhoppningsvis överlever ni två centimeter snö och kikar in igen nästa vecka när Andreas är tillbaka med nya London tips!