Tre tips från taxifönstret del 19

Mar 29, 2013 by

Share Button

Ännu en vecka närmar sig sitt slut och som vanligt tar vår svenska taxichaufför Andreas Eriksson över ratten (bokstavligt talat) från LondonSvenskar och bjuder på vad som fångat hans intresse under veckan som gått.

 

The Scoop, Queen’s Walk, SE1

På strandpromenaden nedanför Boris Johnsons snitsiga kontor i City Hall ligger det en nersänkt liten teater och allmänt kulturtillhåll som bokstavligt talat ser ut som om någon tagit en skopa glass ur marken. Det är ett väldigt varierat utbud som det ofta bjuds på alldeles gratis, och ofta med inriktning på barn och ungdom.

Kalle på Spången, Leinster Terrace/Craven Hill Gardens, W2

Jag har ingen aning om vad det här är! I den här korsningen ramlade jag över en skylt som nämnde superskåningen Edvard Perssons trudelutt “Kalle på Spången” från nära nog hundra år sedan och var naturligtvis tvungen att stanna till. Under den skylten hittade jag en sliten och inglasad menytavla med solblekta broschyrer till vad som verkar ha varit en svensk restaurant i Paddington. Efter att ha letat på nätet hittar jag i stort sett ingenting så nyfiken i en strut som man är undrar jag om ni som vet något kan mejla mig med info till info@londonsvenskar.com eller Swedish.geezer@yahoo.co.uk Tack! P.S. Stället är nu en korsning av grekisk taverna och kebab bar av det slaskigare slaget.

Design Museum, Shad Thames, SE1

Ett toppenställe med allt som brittisk design har bidragit med genom tiderna, bra eller inte så bra. De har en intressant affär som påminner om designtorget under Kulturhuset i Stockholm samt väldigt uttömmande info om de engelska giganterna som Norman Foster, Oswald Boateng och Vivian Westwood med flera. Det kan vara lite rörigt att få syn på museet där det ligger på strandpromenaden ett par hundra meter öst om Tower Bridge, håll utkik efter Curlew Street på kartan!

Glöm inte att komma tillbaka nästa vecka för fler tips från Mr Eriksson om vad denna hektiska huvudstad har att erbjuda!