Tre tips från taxifönstret del 20

Apr 5, 2013 by

Share Button

Vill du uppleva Londons vibrerande nattliv eller njuta av lugnet i ett museum? Vår svenska taxichaufför Andreas Eriksson tipsar om både det ena och det andra när han delar med sig av sina London favoriter.

 

The Telegraph, Putney Heath, SW15

Det är snart vår! En kanon pub för att sitta i trädgården när solen tittar fram om inte till med Londons bästa. Det ligger skyddat mitt i det djupaste skogspartiet på södra sidan av Putney Heath och det läget i sig självt gör att ni får göra den här utflykten till lite av en heldag inklusive en promenad hellre än två snabba pints efter jobbet.

Freud Museum, Maresfield Gardens, NW3

Uppenbarligen har museet en ganska liten publik eftersom det av naturliga skäl inte finns obegränsade mängder att visa upp som har med psykologi att göra. Dock hade den moderna psykoanalysens fadersfigur ett ganska intressant liv och leverne dokumenterat under sin tid i London. Och även om det inte riktigt är värt en speciell tripp hela vägen ut i det nordvästra hörnet av staden kan det vara lite kul att kika in om du är i närheten.

Ginglik Club, Shepherd’s Bush Green, W12

En före detta offentlig toalett har sedan ett par år sedan tjänstgjort som lite av varje i nöjessvängen. För tillfället är det lite blandat med ståuppare och live musik som ges generöst utrymme innan DJ’s spelar ett eklektiskt utbud av musik. Hygglig och vänlig atmosfär ihop med rimliga priser gjorde mitt besök väl värt besväret.

Andreas Eriksson är tillbaka igen nästa vecka med nya tips om vad London har att erbjuda!