Tre tips från taxifönstret del 21

Apr 12, 2013 by

Share Button

Våren börjar ÄNTLIGEN komma till London och med den kommer energin! Så varför inte avsluta veckan med att beta av vår svenska taxichaffis Andreas Erikssons tips?

O’Neill’s Bar, Muswell Hill Broadway, N10

I vanliga fall brukar jag vara djupt ointresserad och som bäst måttligt imponerad av restaurang eller pub kedjor. Det gäller normalt också för halvdanna O’Neill’s pubar med klichéartad inredning och utspädda drinkar etc. Men för just den här puben i det nordligaste av nordliga London gör jag ett undantag eftersom den faktiskt huserar i en före detta kyrka! Heaven & hell möts nästan bokstavligt i mitten och även om mat och dryck lämnar lite att glädjas åt går det inte att komma ifrån att lokalen är rätt häftig.

F. Cooke’s Pie and Mash, Broadway Market, E8

When in Rome, do as the Romans. When in the East End, do as the Eastenders. Det är en lite udda lokal som mest påminner om skolbespisning och på det hela finns det bara en rätt på menyn. Den här ur-engelska företeelsen omfattar en eller flera köttfärspajer med potatismos och sedan en slags märklig, kladdig och illgrön sås som det hela badar i. En väldigt specielle upplevelse som man nästan måste ha växt upp med för att uppskatta, lite i stil som med blodpudding och lingonsylt eller pölsa och rödbetor som ni kanske kommer ihåg ifrån det gamla landet!

High Tea of Highgate, Highgate High Street, N6

Som den snåljåp jag är brukar jag mest dricka kaffe för 40 pence muggen i en av de där gröna taxihytterna som man kan se lite här och var. Dock gjorde jag nyligen ett undantag efter visst tjat från en annan taxichaufför. Jag är glad att jag lät mig övertalas för det var riktigt bra standard på dryck och bakverk. Det smakade som om farmor hade bakat och personalen var stolta som tuppar över både det lilla kaféet och deras organiska och “nyttiga” meny.

Ni behöver bara vänta en vecka tills Andreas kommer tillbaka med fler tips och tur är väl det!