Tre tips från taxifönstret del 22

Apr 20, 2013 by

Share Button

Andreas Eriksson, vår eminenta svenska taxichaufför i London, tipsar denna vecka om allting från en traveling circus till en familjeägd pub. 

Zippos Traveling Circus, London

Som namnet bevisligen antyder flyttar cirkusen runt och har ingen fast adress. För tillfället är Zippos i London och efter att ha närvarat med fru och barn under deras vistelse i Blackheath kan jag varmt rekommendera den. Den traditionella ringmästaren Norman Barrett (MBE) leder en lite gammaldags cirkus utan för mycket hysteriska ljud och ljuseffekter. Genuina talanger och häpnadsväckande modiga pojkar och flickor utför diverse tricks med små medel och enkel utrustning. Under april och maj huserar de i Finsbury Park i norr och på Mitcham Common i söder.

Stor Lekplats, Powis Square, W11

Mamma, pappa, mamma, pappa, jag vill ha glass, jag är trött i fötterna, när ska vi gå hem, brorsan retas, jag behöver kissa (3 gånger)… En dag för att kolla in lite skojiga prylar utmed Portobello Road & Portobello Marknad och sedan ta en cappuccino på en uteservering nu när våren är på gång, kan snabbt bli till en mardröm om man har modell mindre med sig. Jag har ett ess i rockärmen dock! Bara ett femtiotal meter ifrån Portobello Road ligger det en lekplats inklämd på en gräsplätt där man allra minst anar, gott om bänkar och bord för modell större också.

The Victoria, North Hill, N6

De är inte så många pubar av den här sorten kvar i drift. Familjeägd och med i stort sett bara lokala stammisar som utnyttjar varje skrå och skrymsle av puben som om den vore en del av deras eget hem. Det finns detaljer om Sunday roasts och andra engelska klassiker, slarvigt skrivet i krita på menytavla och givetvis hemlagat. Med detta, kombinerat med lite ovanliga mindre öl och cider märken kan man nog få till en väldigt trivsam eftermiddag på den här norra utposten.

Nästa vecka väntar nya Londontips från Andreas och tills dess: ta hand om er i storstadsvimlet!