Tre tips från taxifönstret del 23

Apr 27, 2013 by

Share Button

Innan en underbar vårvecka kommer till sitt slut så ska den svenska taxichauffören Andreas Eriksson såklart tipsa om sina London favoriter.

 

Whiteleys, Queensway, W2

Ett shoppingcenter som under många år har gått lite knackigt med stängda affärer och igenbommade restauranger har det senaste åren repat sig enormt och gått från klarhet till klarhet. Nu finns det både större kedjor och mindre boutiquer som trängs med förstklassiga kaféer och barer. Dessutom finns det ovanligt bra och billig parkering för att ligga så nära den absoluta citykärnan.

 

Zizou Tagine, Fernlea Road, SW12

Marocko, Tunisien, Algeriet och lite annat nordafrikanskt smått och gott när det är som allra bäst. Som namnet avslöjar handlar det mest om mat som är tillagad i en konformad lerkruka i två delar, det i sig självt är värt den lite långa och aviga resan söderut utmed Northern line på tunnelbanan.

 

Hyde Park Stables, Bathurst Mews, W2

Mitt i staden vet ni säkert att det ligger en enorm tillgång och oas i form av Hyde Park. Förutom den lilla sjön där man kan hyra rodd och trampbåtar finns det också en mycket aktiv ridskola. Hästar med ryttare kan man alltid se skritta runt på någon av de många rid spåren runtom i parken. Om ni skulle vilja ge er i kast med just ridning mitt i staden, ligger själva stallet precis norr om parken i en liten grand vid sidan av Royal Lancaster Hotel.

Den enda svenska taxichauffören i en svart Londontaxi är såklart tillbaka nästa vecka med nya tips!