Tre tips från taxifönstret del 24

May 4, 2013 by

Share Button

Denna vecka blir det dubbel så bra med två omgångar Andreas Eriksson, den hittills enda svenska taxichauffören i en svart Londontaxi när han nu tipsar om tre nya Londonpärlor.

Hoxton Street Market, Hoxton Street, N1

Jag är lite torsk på marknader och kollar gärna in alla olika typer nästan oavsett vad som säljs. Av och till ramlar jag över en marknad som denna som känns lite mer personlig och levande och som verkligen har en viss magi där man kan hitta lite udda ingredienser och pruta till sig en hygglig deal om man är på det humöret.

Roundwood Park, Longstone Avenue, NW10

Harlesden är ett område som är så där märkligt känt av många men där nästan ingen har varit. Mest känt för att vara avfarten innan IKEA i Wembley och mer än lovligt stökiga council estates. Dock finns det massor av kul grejer att upptäcka här. Den lilla parken med diverse olika höjder och skogspartier är mysig och med lekplatser om man har barn eller ett bra och billigt café om man är lite halvhungrig och fikasugen. Jag tycker ni skall ge Harlesden en chans oavsett vad ni har hört för rövarhistorier tidigare, i synnerhet när vädret är bra.

Electric Social, Acre Lane, SW2

Jag har inte varit inne: än! Men med taxin har jag hämtat och lämnat en makalös mängd hel hippa typer av klassiskt fjärde eller femte generationens välanpassade invandrare som nu är mer brittiska än britterna själva. Köket är enligt mina passagerare utmärkt med en speciell kärlek förklarad till tapas menyn. Själv är jag mest lockad av ett intressant och kanske inte överraskande, mestadels elektroniskt, musikutbud spelat live, av lokala DJs.

Som tur är behöver ni bara vänta en vecka tills Andreas är tillbaka med nya Londontips!