Tre tips från taxifönstret del 25

May 10, 2013 by

Share Button

Har du mycket fritid i helgen eller vill du bara uppleva något nytt? No worries: den svenska taxichauffören i London, Andreas Eriksson, tipsar som vanligt om sina Londonpärlor!

 

Hugo’s, Lonsdale Road, NW6

För dubbla priset av en McBreakfast får man en lysande brunch med hyggligt tilltagen storlek på portionerna. Senare på dagen finns det burgare och lite annat men det verkar vara som mest poppis på morgonsidan när reklam och marknadsföringsfolk närvarar och desperat försöker ta udden av baksmällan. VARNING: var lite försiktig om du tar bilen hit, det är en privat kullerstensgata med rätt rejäla böter om man fastnar på CCTV kameran, ta en taxi!

Hampstead Theatre, Eton Avenue, NW3

Jag ska erkänna att det var rätt länge sedan jag själv besökte teatern men efter att nyligen ha hämtat upp ett par efter en föreställning tyckte jag att teatern kunde vara värd att tipsa om. De har två scener och ett program som tar ut svängarna och är nytt och konstnärligt med blandat resultat. Paret jag hämtade beskrev det som “proffsig amatörteater” och det kan nog stämma!

The Castle Climbing Centre, Green Lanes, N4

Mitt i ingenstans, i gränslandet mellan Stoke Newington, Highbury och Finsbury Park, ligger det ett gammalt slott som numera tjänstgör som en toppmodern inomhus klättervägg. För en dryg svensk hundralapp får man ge sig i kast med olika väggar av varierande svårighetsgrader. Det finns allt man kan hoppas på som kurser, säkerhetslinor, utrustning etc. Det finns också ett litet men välskött kafé om man akut måste äta och dricka medan man klättrar.

Andreas är såklart tillbaka nästa vecka med nya tips på alla olika sorters aktiviteter i vår underbara huvudstad!