Tre tips från taxifönstret del 26

May 18, 2013 by

Share Button

Tiden rullar på i rasande fart och snart är det till och med sommar (i alla fall om man ska lita på almanackan) så varför inte passa på att ta vara på vår svenska taxichaufför Andreas Erikssons Londontips?

The Last Tuesday Society, Mare Street, E8

Jag vet inte var jag ska börja med det här. Ett gäng på fem personer som jag trodde var på väg till en maskerad satte sig i taxin för ett par veckor sedan och bad att få åka just hit. Jag krafsade ner namn och adress för att kolla upp det senare och efter ha gjort just det har jag kommit fram till att det hela verkar vara en slags klubb eller förening som blandar teatraliska inslag med poesi, cirka 200 år gammal Londonhistoria och dekadens i största allmänhet. Märkligt och svårbegripligt men likaså är jag nyfiken och sugen på att kolla upp det hela lite närmare. Jag återkommer.

The Moomin Shop, Covent Garden Apple Market, WC2

Finlands sak är vår! Jag gick själv förbi affären och om det inte var för ens 12 åriga odåga till dotter osökt frågade om vi kunde åka Finlandsfärja igen hade jag inte upptäckte en finsk nationalskatt, mitt bland turistfällorna i Covent Garden. De hade tagit i så det knakade och på fullt allvar tog de £17 för en tekopp med Tove Jansons skapelse men det fanns en del andra skojiga grejer till mer rimliga priser inklusive Mumin tablettaskar med saltlakrits och finska favoriter från Fazer, nästan som på Silja Line!

The Armoury, Armoury Way, SW18

Det enkelriktade vägsystemet runt Wandsworth är mest känt för sin förmåga att locka fram det allra värsta hos busschaufförer och bilister som desperat försöker meja ner cyklister och fotgängare. En ljuspunkt i mörkret är dock den här puben utmed de allra sista metrarna av the river Wandle innan den lilla ån sluter upp med Themsen. Två stora plus med stället är ett blandat utbud av levande musik och det faktum att de serverar det sötdoftande Sam Brook’s lager som är bryggt mittemot det höghus där undertecknad bodde i sju år i självaste grannbyn Battersea!

Andreas, vår hittills enda svenska taxichaufför i London, är självklart tillbaka igen nästa vecka med nya Londontips!