Tre tips från taxifönstret del 27

May 24, 2013 by

Share Button

Helgen närmar sig med stormsteg och såklart har Andreas Eriksson, den hittills enda svenska taxichauffören i London, knåpat ihop en lista över sina smultronställen.

The Guards Museum, Birdcage Walk, SW1

Efter en vecka när den engelska armén och militären i största allmänhet har varit i media av alla fel anledningar som finns tyckte jag att det kan vara på sin plats att lyfta fram det här lilla museet. Det är jättebilligt för vuxna och gratis för barn och alla inkomster går direkt till de inom försvaret som behöver det som mest. Museet visar upp de berömda vaktparaderna regementen, även kallad Björnligan, och allt som de gör inklusive musikkåren.

Leonidas Chocolates, Dering Street, W1

Belgiens huvudstad Bryssel är inte precis populär bland britterna själva eller i brittisk media just nu men choklad kan väl ingen ha något emot? I synnerhet inte Belgiens kanske mest välkända lyxvara Leonidas. Vi köpte en medium kartong som man får fylla själv genom att peka på de praliner i den kylda glasdisken som man vill ha och den vänliga personalen fyller sen upp lager efter lager i kartongen. Slutligen vägs det hela och man betalar för den exakta vikten av godsakerna. Champagnetryffel är min favorit hittills, säg inget till min läkare..

Paddington Basin, North Wharf Road, W2

Egentligen är det inte mycket mer än ett dike som rinner iväg ifrån Little Venice delen av Regents Canal. Dock har det här lilla vattendraget den där märkliga och surrealistiska atmosfären som bara oanade och jättelika kontraster framkallar. På norra sidan ligger Marks & Spencer’s hypermoderna huvudkontor med oljeglas, blottade stålrör och hissar som liksom svävar på utsidan. På södra sidan ligger det lite slitna St Mary’s sjukhus och mitt emellan ligger det på fullt allvar husbåtar, hur de nu har lyckats trixa in dem där. Fascinerande och som alltid är promenad utmed vatten grymt avkopplande.