Tre tips från taxifönstret del 3

Nov 20, 2012 by

Share Button

Mannen bakom ratten, Andreas Eriksson, är tillbaka med tre sköna Londontips från taxifönstret.

Veckans topp tre från den svenska taxin:

Utobeer Market Stall, Borough Market, SE1
För er som aldrig riktigt förstått storheten med lätt avslagen, fisljummen och lite väl söt folköl, eller Ale som engelsmännen envisas med att kalla eländet, rekommenderar jag att ni kollar in öl-ståndet på Borough Market mittemot London Bridge Station. Ett nästan museum artat utbud av öl från världens alla hörn finns chansen att köpa per flaska så man med lätthet kan skoja ihop en ölprovning i sitt eget vardagsrum för en billig peng. Givetvis har de ett par skandinaviska märken att tillgå för den som har lite hemlängtan.

Kleins, High Street, Kingston upon Thames

Utmed kanal promenaden i Kingston, efter alla vräkiga köpcenter, ligger ett lysande litet promenadstråk med caféer och restauranger. I mitten av dessa ligger Kleins som är en genuin tysk restaurang. På menyn trängs korvar och skinkor med surkål. Personalen har traditionella lederhosen och inredningen känns som en alpstuga i Tyrolen. Slutligen vill det till att man är törstig eftersom tillhörande tysk öl serveras i två-liters Oktoberfest sejdlar, utan undantag.

Gambado, Townmead Road, SW6

Det här lite som messmör: antingen kan man inte få nog av det eller så är det katastrof från början till slut. Det är något så märkligt som en inomhus lekplats med en jättelik vadderad klätterställning, radiobilar, karusell, hoppborg, trampoliner, boll hav och en decibelnivå som Foo Fighters skulle vara stolta över. Det är givet att alla under tolv älskar detta men för att göra det hela uthärdligt för de stackars själar som har i uppgift att vara “ackompanjerande vuxen” finns det ett café med ett riktigt proffsigt utbud av kaffe och lättare rätter, storbilds TV, gratis Wi-Fi och alla dagens tidningar att fördriva tiden med.

Den enda svensken i en svart Londontaxi är tillbaka med nya tips nästa vecka!