Tre tips från taxifönstret del 31

Sep 27, 2013 by

Share Button

Nu är det tillbaka till de gamla traditionerna med tre fräscha Londontips från vår svenska taxichaufför Andreas Eriksson.

 

The Blind Beggar, Whitechapel Road, E1

En äkta eastenders pub komplett med solkig marknad utanför och Kat Slater kopior bakom baren. I all enkelhet är puben som alla andra men den stora grejen med just det här stället är att de ökända Kray tvillingarna brukade släcka törsten här. Någon gång i mitten på sextiotalet hade antingen Ronnie eller Reggie Kray ihjäl en medlem av ett annat gäng inför några få vittnen i en uppgörelse som utan tvekan hade med den undre världen att göra. Antalet mäniskor som påstår att de var där just den kvällen måste lätt överstiga tiotusen pers, jag har haft minst fem i min taxi!

Southside Shopping Centre, Garratt Lane, SW18

När jag flyttade till London för hundra år sedan hette det centret Arndale Centre och var en rå, blåsig och hemsk skapelse i vittrande betong. Men sedan en jätteinvestering runt 2005 har det hela gått framåt i små men positiva etapper fram till nu, när det är sprängfyllt med alla de största och bästa affärerna och restaurangerna i en heltjusig, modern och glansig byggnad. Dessutom finns det ett billigt parkeringshus och biograf för de som behöver.

Bangalore Express, Corbet Court, EC3

Snudd på omöjligt att hitta hit, till och med för en väl inlärd taxichaufför som mig själv. Efter att en kund bad att få åka just hit stökade jag omkring i bakvattnen av Liverpool Street Station rätt ordentligt innan jag till slut kom fram. Under färden sa kunden om och om igen att det var värt all möda eftersom maten var underbar. Efter att sett menyn och websidan tror jag han hade rätt, det är nu på min att-göra-lista.