Tre tips från taxifönstret del 32

Oct 4, 2013 by

Share Button

En ny vecka börjar gå mot sitt slut och då kommer såklart vår svenska taxichaufför Andreas Eriksson med sina Londontips.

 

Battersea Square, SW11

Inte mindre än tre lite lagom tvivelaktiga ”estates” ramar in torget och på norra sidan ligger themsen. Runtom torget ligger det av någon anledning ett gäng viktorianska mästerverk till hus och det betyder med Londons fastighetspriser att det bor gott om krösusar just vid denna lilla plätt. Det i sin tur har bidragit till att ett gäng individuella barer, caféer och restauranger har etablerat sig runt torget och om ni har en eftermiddag över tycker jag det är väl värt att spendera den just här.

Joiners Arms, Hackney Road, E2

Det ser anspråkslöst ut ifrån gatan och den lite slitna, solblekta regnbågsflaggan som signallerar att bygget är gayvänligt har kanske sett bättre dagar. Dock står det klart att inne på den närmas legendariska puben händer det grejer sju dagar i veckan som ingen verkar vilja missa. Det är spikat för jämnan och när det sent om sider stänger trängs hundratals på trottoaren utanför och vill absolut inte gå hem.

The Dog Star, Coldharbour Lane, SW9

Ett klassiskt tillhåll för allehanda bohemer och studenter som mest har råkat hamna i Brixton och sedan blivit kvar så länge att det nu är den plats de kallar hemma. Ett rikt och varierat program av olika musik och happenings presenteras sex dagar i veckan av mestadels lokala DJ’s. Det finns en barmeny men det hela går ut mest ut på att svalka sig med ett par drinkar och sedan ge sig tillbaka ut på dansgolvet.