Tre tips från taxifönstret del 33

Oct 13, 2013 by

Share Button

Veckan har varit regnruskig och grå men nu bjuder vi på tre nya tips från vår svenska taxichaufför Andreas Eriksson och vem gillar inte det?

 

Roti Time, Boundary House/London Road, Mitcham

Det här lilla stället i vildmarkerna söder om Streatham är David Rudder’s klassiska Carnival hit “Trini to de bone” i restaurangform. Makalöst autentiskt och familjedrivet med en ganska rejält kryddig meny som i stort sett bara innehåller diverse mästerverk från familjens urspungliga Trinidad. Ni vet kanske att Roti är nationalrätten nummer ett i Trinidad. Det är en slags currystuvning inlindat in en majsmjölswrap inte helt olik ett tortillabröd. Helbra och helbilligt om ni råkar vara så här långt bort ifrån civilisationen.

Rivington Grill, Rivington Street, EC2

En riktig och robust restaurang med ordentliga portioner i en prisklass som bara ligger ett snäpp över Nandos och Pizza Express. Det är opretentiöst fast proffsigt stilfullt och menyn består av kött, fisk och fågel utan allt för mycket finlir och märkligheter som man varken kan uttala eller egentligen vet vad det är. Baren har öppet sent men det verkar vara som bäst att grunda ordentligt med middag här och sedan ge sig i kast med det helhippa Shoreditch någon annanstans, var man nu råkar hamna.

Cyber Candy, Garrick Street, WC2

En hel affär med godis som har konstiga smaker! Inga hallonbåtar eller vingummin här inte. Allt ifrån supersura och salta smaker till rent vansinnes grejer som choklad med myror, baconläsk och dylikt finns att köpa. De har också en hel del klassiska amerikanska livsmedel som root beer, lucky charms, milk duds och annat som den sockerobstinata jänkaren kan tänkas behöva. Det fans till min glädje även Plopp, Ahlgrens sura bilar, Haribo piratpengar och Salta Kattens tablettask från vårt eget knasiga hemland när jag var här.