Tre tips från taxifönstret del 34

Oct 19, 2013 by

Share Button

Vår enda svenska taxichaufför i London, Andreas Eriksson, har som vanligt varit ute i svängarna i veckan och njutit av både ett klassiskt brittiskt steakhouse och lyxiga skandinaviska möbler.

 

The Brook, Central Road, Worcester Park

En sprillans ny krog på min lokala high street måste jag naturligtvis ta itu med direkt. Utifrån ser det misstänkt likt ut, en klassisk engelsk pubkedja som inte spelar musik, men det visade sig att på insidan har man gjort en väldigt tydlig uppdelning med en snitsig bar som har öppet sent på helgerna och med DJ’s som spelar musik samt en restaurangdel som man helt sonika stänger med ett par rejäla trädörrar när kocken går hem. Maten var utsökt, vällagad, prisvärd och menyn hade allt ifrån klassiker som burgare och lasagne till lite mer udda grejer som musslor i vitlök eller hjortfilé.

Skandium, Brompton Road, SW3

För den som vill inreda sitt Londonhem i smakfull skandinavisk stil utan att skapa en exakt kopia av det lite medelsvensson och IKEA möblerade barndomshemmet i Västerås eller Härnösand vill det till att man tjänar ordentligt med flis! Om man gör det är detta ett kanonställe att köpa sextusenkronors soffbord i ljus björk eller abstrakta skapelser i glas ifrån de prestigefyllda finska finlirarna iittala. Jag kan bara konstatera att jag inte vunnit på lotto men om jag gjorde det skulle jag köpa allt i den här affären och sedan fråga om de har något mer på lagret.

Sophie’s Steakhouse and bar, Wellington Street, WC2

Det finns en liten ledtråd i namnet på stället. Menyn kan vara ganska enformig på steakhouse restauranger eftersom det i stort bara finns en rätt i olika storlekar. Dock hade Sophie’s både fågel och fisk alternativ som såg lockande ut även om Eriksson själv inte kunde motstå en 10oz-are. Min dotter som är något av en specialist på hamburgare satte in deras briocheburgare med Schweizer ost och bacon direkt in på hennes topp tre. De vurmade också för cocktails med ett nästan larvigt pådrag, flyers, vouchers etc. Dock känns £10 styck lite väl i överkant och luktar turistfälla så här nära Covent Garden.