Tre tips från taxifönstret del 35

Nov 8, 2013 by

Share Button

Denna vecka bjuder Andreas Eriksson, den svenska taxichauffören i London, på tre heta tips från mysiga café till öppna spisar!

Charles Dickens Coffee House, Wellington Street, WC2

Att det är lite av en turistfälla med ett namn som det inte går att bortse ifrån men även taxichaffisar behöver kaffe och ibland får det bli närmaste fik. Dock var jag glatt överaskad av att personalen verkligen gjorde sig till för att både fixa till en helhäftig macka och brygga en alldeles utmärkt latte när det behövdes som mest.

Avalon Antique Fireplaces, Kirkdale, SE26

Ibland när jag är ute och åker i min taxi slår det mig hur vissa saker och affärer är så makalöst smala att de bara kan existera i en enorm stad som har tillräckligt med folk för att det ska finnas en marknad även för det allra knepigaste. Avalon’s öppna spis specialist i Sydenham är precis en sådan affär och om du är en av de få entusiaster som verkligen uppskattar just det här speciella märket av öppen spis, this is the place for you!

Curved Angel Cafe, Clerkenwell Close, EC1

Det är allmänt känt att jag mest jobbar kvällar och nätter men av och till går fantomen på gatorna som en vanlig man! Med det menar jag att jag ibland kör på morgon och dagtid och under just en sådan dag nyligen slog jag till på en extremt välsmakande och tillika extremt onyttig “full English” med ägg, bacon, friterat bröd och hela baletten. Billigt var det också så nästa gång jag vågar mig ut i dagsljus kan det nog hända att jag upprepar det här besöket och kalori syndar igen.