Tre tips från taxifönstret del 4

Dec 13, 2012 by

Share Button

Har inspirationen sinat från er inbitna Londonbor eller är ni vilsna turister? I vilket fall så har ni tur för Londons svenska taxichaffis Andreas Eriksson kommer som vanligt tipsa er om vad han har sett från sin taxi.

 

Veckans topp tre från den svenska taxin

 

 

Braintree Hemp Store, East Yard, Camden Lock Place, NW1

På övervåningen i den helvirriga marknadshallen i Camden ligger en liten men lysande affär inklämd mellan all slags bråte och konstigheter som normalt pryder stånden på den i övrigt intressanta marknaden. Braintree tillverkar helsnygga och fantastiskt sköna kläder till 100% gjorda av hampa för både damer och herrar till mycket acceptabla priser.

 

 

The Monument, Pudding Lane, EC3

Billigt och bra! För tre pund kan man ta del av den här udda byggnaden som för de flesta bara är känd som en tunnelbanestation. Det skyhöga tornet byggdes av den brittiska superarkitekten Christopher Wren som ett minnesmärke över när nästintill hela London brann ner. Efter att bokstavligen talat klättrat upp för de 311 trappstegen i tornet belönas man med en fullkomligt makalös utsikt från en minimal balkong. Där kan du även vila ögonen på ett stiligt certifikat som intygar att man klarat av stigningen: förhoppningsvis utan allt för stora men.

 

 

Bentley’s Oyster Bar & Grill, Swallow Street, W1

Lite i dyraste laget kanske men den irländska stjärnkocken Richard Corrigan tog över restaurangen för 6-7 år sedan och med sin utomordentliga blick för detalj har han lyckas lyfta bygget till en nivå där de har tilldelats en stjärna i den världskända Michelin Guide. Som namnet antyder handlar allting om havsdjur. Ostron, hummer, räkor och musslor tillagat till perfektion som man får avnjuta med gott vin eller alkoholfritt. Miljön är förhållandevis traditionell, läderbeprydd och ganska enkel. Denna restaurang ska alla kosta på sig åtminstone en gång under sin tid i London.

 

Andreas är tillbaka igen nästa vecka med rykande färska tips på London hot-spots!