Tre tips från taxifönstret del 5

Dec 20, 2012 by

Share Button

The one and only Andreas Eriksson, den svenska taxichaffisen i en svart London taxi, tipsar om vad han har sett genom sin ruta denna vecka.

 

Veckans topp tre från den svenska taxin

 

Hackney City Farm, Goldsmith’s Row, E2

Hackney har ett oförtjänt dåligt rykte som stadsdel. Det kan kanske bero på den väldokumenterade och oheliga tre enigheten av droger, brott och gängkultur. Men mitt i allt elände finns massor av fantastiska ställen och sevärdheter som Hackney City Farm där diverse bondgårds djur och kultur finns tillgänglig för barn och vuxna i alla åldrar.

Battersea Bar, York Road, SW11

Detta är för reggae entusiasterna! Den tillsynes oinspirerande och lite nerkörda puben döljer en annan värld på insidan, nämligen downtown Kingston Jamaica. Med drygt 50 år av reggae i bagaget trängs ett fenomenalt utbud av reggae DJs, även den världsberömda David Rodigan, med mestadels syd Londoners och en bar med allt man vill ha plus en del Karibiska finnesser som de har direkt importerat. På helgerna har de ett tillstånd att ha öppet till 2AM som de brukar strunta totalt i.

Brunswick Square, Bloomsbury, WC1N

I en lite udda och ovanlig del av staden som man inte normalt trampar runt i, ligger ett litet utomhus shopping center inklämt mellan ett par futuristiska betongklossar till lägenhetskomplex som föreställer framsynt arkitektur a’la tidigt 70tal. Det lilla torget med affärer och restauranger samt den prisbelönta biografen Renoir är dock mycket trevligt när vädret tillåter och definitivt värt att besöka.

 

Kan ni inte få nog av Andreas tips? Ingen fara folk han är tillbaka igen nästa vecka!