Tre tips från taxifönstret del 6

Dec 27, 2012 by

Share Button

En ny vecka betyder såklart en ny lista från vår svenska taxichaufför Andreas Eriksson som kör runt på Londons gator och spanar in dem där unika platserna som du inte kan missa.

 

Veckans topp tre från den svenska taxin

 

 

Wilton’s Music Hall, Graces Alley, E1

En av de allra sista Music Hall lokalerna i England ligger belägen i en gränd in i djupaste delen av East End. Även om utsidan ser sliten ut så färgar det inte av sig på insidan där det ångas på som bara den på den lilla scenen. Föreställningarna är vanligtvis i äkta, nästan lite överdriven, engelsk stil med cockney slang och fräckisar på farfars vis men ibland är produktionerna väldigt överraskande, så spana in programmet i förväg.

 

The Promenade, Mason Drive, W4

Många tror säkert att en man med ett femton år långt äktenskap i ryggen inte längre är kapabel till romantik av detta slag, men idag rekommenderar jag en promenad med din partner utmed norra banken av Themsen, längst ner i Chiswick. En jättevacker promenad med grusgångar, lusthus och bänkar utmed floden. Detta är verkligen ett hålla handen stråk som kan göra eller köra en ny eller gammal romans!

 

DSTRKT Club, Rupert Street, W1

En nattklubb som heter duga ligger på den östra sidan av samma kvarter som det aningen solkiga Trocadero. Inredningen är mörk och lyxig med betoning på dyr. Super coola typer som Mark Ronson, Stella McCartney och Jameela Jamil närvarar ofta och gärna i sällskap med regelrätta superstjärnor som Busta Rhymes och Rihanna. Själv satt jag fast i min taxi utanför den här klubben i en dryg halvtimme när ett mediauppbåd utan dess like svärmade omkring Gangnam Style fenomenet PSY när han antingen kom till eller gick ifrån bygget.

 

Nästa år är mannen bakom ratten tillbaka med nya London pärlor!

Ni missade väl inte Andreas i både The Local och Londonist under Nov/Dec?

http://www.thelocal.se/44662/20121126/

http://londonist.com/2012/12/ask-a-black-cab-driver-the-swedish-cabbie.php