Tre tips från taxifönstret del 7

Jan 4, 2013 by

Share Button

Om ni överlevt julstöket och nyårsfirandet och fortfarande är sugna på äventyr så tipsar Andreas Eriksson, vår enda svenska taxichaffauför i en svart London taxi, om nya platser att utforska.

 

Veckans topp tre från den svenska taxin

Marc Bolan’s Rock Shrine, Queen’s Ride, SW15

Roehampton är en av förorterna till London som ingen har hört talas om och anledningen till det är att det inte finns mycket som lockar folk dit. Det enda av något som helst kulturellt värde i Roehampton är minnesstenen och alla hyllningar i form av blommor, klotter och presenter ifrån den brittiska rockikonen Marc Bolans alla fans som reser från hela världen till platsen där han 29 år gammal körde ihjäl sig 1977.

 

Bar Prague, Kingsland Road, E2

Precis efter alla de sliskiga striptease barerna och före alla järnvägsbroar i Shoreditch ligger det här cafét inklämt och som man anar av namnet ger de sig i kast med allt som har med både Tjeckien och Slovakien att göra. Jag ska erkänna att jag bara drack kaffe och använde deras Wi-Fi men stället verkade väldigt östeuropeiskt med lite hippa East End inslag.

Shepherd’s Bush Market, Uxbridge Road, W12

Det sägs att förlagan till marknaden i TV-såpan Eastenders ska vara Ridley Road Market i Dalston men efter att ha planlöst vandrat runt den här marknaden i västra London kände jag mig som Ian Beale själv! Det roliga med Shepherd’s Bush är att det är en enormt stor marknad och i och med det finns i stort sett allt mellan himmel och jord att köpa till det pris man förhandlar fram. Lite som en engelsk variant av en souk i Marrakesh.

För att inte missa Andreas nästa tips, glöm inte att kika in på Londonsvenskar igen nästan vecka!