Tyras London

Apr 21, 2012 by

Share Button

Tyra Sjöstedt

Vi träffade Tyra – en av Sveriges största bloggare. Förutom att driva en blogg med över 400 000 läsare i veckan så är hon en entreprenör med många framgångsrika projekt i bagaget. Just nu driver hon sitt företag Style by Tyra där hon säljer smycken på internet. Hon älskar att åka över till London direkt hon får tid och delar här med sig av sina bästa tips…

Du har en förkärlek för London och försöker åka dit så ofta du kan, vad är det som lockar dig med staden? Kanske later klyshigt men det är människorna och pulsen. Hela stämmningen gör att jag älskar London. Jag älskar att gå runt och ta in alla intryck, strosa runt på gatorna och hänga I någon av de stora parkerna. Sen är det givetvis för shoppingen. Jag tycker London har ett grymt utbud av butiker och varuhus!

Vilka områden har du varit i och vart bor du när du är i London? Jag har alltid bott mitt i stan, De flesta gånger i Marylebone som är ett område precis bakom Oxford Circus och Oxford Street.  Sist bodde jag på ett hotell som hette Cumberland och ligger vid Marble  Arch, intill Hyde Park. Ska man åka till andra områden för shopping skulle jag säga runt Knightbridge där Harrods ligger. För att strosa runt bland små butiker, vintage och marknader skulle jag säga Notthing Hill.

Vilka saker bör man inte missa I London? Först o främst tycker jag man ska vandra runt så mycket man kan, främst runt Oxford Circus, ner på Regent Street (shoppinggata) ner mot Piccadilly Circus. Därifrån tycker ja man ska gå in på alla smågator I Soho som är ett lummigt gayområde med mycket puls, barer och cafeer. Här ligger också China Town. När det gäller sevärdheter tycker jag definitivt att man ska ta en busstur på någon av de röda sightseeing bussarna då det annars kan ta två tre dagar om man ska hinna med alla sevärdheter och även slipper att trängas med 1000 andra turister. Med bussarna får man se allt , hinner knäppa lite kort och kan även hoppa av och på när man vill under dagen. Madame Tussaude tycker jag man ska besöka. Det är där man ser kändisar i form av waxdockor. Ett tips är att gå dit vid lunch tid och köpa biljetterna online, då kan man gå I en snabbkö istället. Ibland kan köerna vara hundra meter långa. Passa på att se 4D filmen dom visar, det var bland det coolaste jag sett!

Har du någon favorit restaurang I London ? Jag älskar  “Yo Sushi” ! Dom serverar maten på rullband där du själv plockar din mat , och är du inte mätt så tar du bara en ny liten tallrik med sushi eller något annat asiatiskt. Det är lätt prisvärt!  Det är en kedja som finns lite överallt I London. Om man vill till en lite finare restaurang har jag varit på Texture några gånger som ligger centralt I Mayfair och har fått två Michelin stjärnor. Generellt sätt gillar jag inte maten i London. Restaurang utbudet är stort men det typiska brittiska köket är ingen höjdare.

Nu till en fråga som du säkert hört många ganger genom bloggen- vart shoppar du helst i London? Jag gillar verkligen Oxford Street. Det är Londons största shoppinggata och här hittar du det mesta. Det finns en kedja som heter PRIMARK med helt sjukt låga priser där det varje dags trängs tusentals shoppingsugna. Jag hittar alltid något här och oftast går man därifrån med 7 kassar för under 2000 kr.På samma gata ligger kedjor som New Look, River Island och varuhus som Selfridges och Debenhams. Det finns verkligen något för alla. Jag skulle också rekomendera Regent Street som korsar Oxford Street precis vid Oxford Cirus tunnbelbane station. Där har dom lite dyrare märken som COS, Mulberry, Armani och Banana Republic.

Hur länge bör man vara I London för att hinna uppleva det mesta? Jag har alltid stannat en lång weekend, runt 3 – 4 dagar. Man hinner inte så mycket som man tror så man borde planera in vart man ska och inte åka mellan för många olika ställen. Kanske ta en dag i centrala, en dag I östra London osv. Sen vill man alltid tillbaka till Oxford Street fler än en gång….

Besök hennes blogg på Tyras.se

Webbshopen: Stylebytyra.se

Charlotte Ågren