Upplev klassiskt derby i mellandagarna

Dec 27, 2019 by

Share Button

 

När julen är förbi och mellandagarna kickar igång är det många som njuter av ledigheten. I Sverige brukar vi unna oss en härlig weekend någonstans. Vi som älskar att vara i England kan tajma in en resa till London och uppleva ett klassiskt fotbollsderby. Vi pratar givetvis om Premier League-matchen mellan Arsenal och Chelsea på Emirates Stadium.

I Sverige är fotboll den största sporten och vi älskar att bevaka den på alla möjliga vis, från att vara på läktaren till att kolla på TV:n hemma. Många följer matcherna på mobilen och bettar på de största drabbningarna via casino på nätet. Ja, fotboll är heligt för tusentals svenskar och inte minst den engelska ligan.

Arsenal vs. Chelsea

Hemmalaget Arsenal har haft sin sämsta säsongsstart på många år, med än så länge två tränarbyten och mestadels svaga resultat. Nej, efter Unai Emerys avsked kunde inte klubblegendaren Fredrik Ljungberg vända på skutan som inhoppande manager. Nu är det istället upp till Mikel Arteta att leda laget till bättre tider. Medan Arsenal har kämpat för att komma tillbaka till slaget om Europa League-plats, så har Chelsea haft en oväntat bra säsong. Detta trots transferförbud under sommaren och en ny ung tränare i Frank Lampard. Man har spelat passningsorienterad offensiv fotboll där talanger har lyckats skina. Inte minst Tammy Abraham som är uppe och slåss om skytteligasegern. Det kommer bli oerhört spännande att se ifall Arsenal kan stå sig starka mot Chelsea. En häftig tillställning på Emirates Stadium tillsammans med ny tränare och ny energi jämnar ut oddsen. Att mötet spelas under julperioden gör den bara mer laddad, eftersom de matcherna tenderar att kunna avgöra hela säsonger. Det är bäddat för en minnesvärd kväll i London.

 

Häftig arena

 

Arsenal lade närmare fem miljarder på att bygga upp Emirates Stadium, som är en av fotbollsvärldens mest moderna. Här har många stora spelare slagit sig in i historieböckerna, allra främst ikonen Thierry Henry som var med när laget blev “The Invincibles” år 2004 och gick obesegrade genom hela säsongen. Han är också den enda i ligans historia att göra både tjugo mål och tjugo assist under en och samma säsong. Emirates Stadium är en av Englands största arenor och rymmer strax över 60 000 åskådare. Under ett derby som det mot Chelsea kan du som reser dit förvänta dig en alldeles speciell atmosfär. Oavsett vilket lag som vinner. Derbyt mellan Arsenal och Chelsea är en match av sådan magnitud att folk från hela världen packar väskorna för att resa till London och uppleva händelsen. Kommer du att vara en av dem?