Vad händer London? – Januari 2016

Jan 8, 2016 by

Share Button

Välkomna in i 2016 alla Londonbor! Nytt år och nya möjligheter brukar det ju heta. Här kommer ett urval av allt som händer i brittiska huvudstaden såhär i början av det nya året.

HozierHozier

Kanske känner ni igen låten ”Take me to church”? Det är Hozier som ligger bakom denna monsterhit från 2015. Hozier, som egentligen heter Andrew Hozier-Byrne är född 1990 och kommer från Bray i Wicklow county. Under tre dagar i slutet på januari (29, 30, 31) så kommer du att kunna se honom live på Brixton Academy i London.

Venue: Brixton Academy

Biljetter här

Närmsta tube: Brixton Tube Station

Lumiere_LondonLumiere London

Mellan den 14 januari och 17 januari kommer London att lysas upp av olika ljusinstallationer. Över 20 olika konstnärer  är involverade i Lumiere London 2016  och bland annat kommer Leicester Square att lysas upp av en gigantisk neonplanta.

Venue: Olika platser runt om i London

Biljetter: Gratis

Närmsta tube:  Klicka på länken och planera din resa https://tfl.gov.uk/

OOOAWOut of Office

Kanske Stockholms (och resten av Sveriges) bästa after-work upplevelser. En “klubbkväll” var vi nära på att skriva men NEJ, detta är den närmsta fetaste klubbupplevelsen du kan komma innan klockan tio på kvällen då grabbarna på Out of Office har ett helt annat koncept. Hit kommer du direkt efter jobbet men möts av full fest så att du kan vara i sängs redan innan midnatt. Varför har detta inte funnits i London tidigare?

OOOAW (som är deras förkortning) har fyllt Berns och Stadion i Stockholm och är helt klart, utan tvekan något som kan ta över Londons after-work crowd. Lys upp sista helgen i januari genom att delta!

Out of Office London:  https://www.facebook.com/events/401954683334066/

28+28+

Varannan tisdag är det träffar på Svenska Kyrkan  i London för dig som är över 28 år och vill träffa andra svenskar i samma sits som du själv. Kanske känner du dig ensam i storstan och vill ha möjlighet att lära känna nya människor, då är detta ett ypperligt tillfälle för det. Just tisdagen den 12 januari är det pubquiz med QuizMaster Duncan McAusland. För frågor, var vänlig kontakta Åsa Höjer: communications@swedishchurch

Venue: Café Svenska Kyrkan, Harcourt street

Biljett: £5 (quiz, öl/läsk)

Närmsta tube: Edgware Road

 

Link up drinks – Beer Edition

Svenska Handelskammaren i London bjuder den 19 januari kl. 18:30 in till en nätverksträff för nya och gamla medlemmar efter julledigheten. Grunadren av School of booze Jane Peyton kommer att medverka under kvällen. Hon diskuterar öl regelbundet på BBC. Boka din plats idag!

Venue: Tower & Hamlins LLP, 3 Bunhill Row

Anmäl dig: Mejla Ebba Wiberg wiberg@scc.org.uk £20 för ej medlemmar

Närmsta tube: Tower Hill

thecorrsThe Corrs

Den omåttligt populära Irländska gruppen The Corrs är tillbaka, efter en bejublad konsert i Hyde Park så kommer de nu att uppträda på O2 Arena i London. Det var under sena 90-talet och början på 2000-talet som det begav sig och gruppen släppte singlar såsom ”What can I do”, ”Breathless” och ”Dreams”.  Lördagen den 23 januari står dem på scenen i O2 Arena.

Venue: O2 Arena

Biljetter: http://www.axs.com/uk/events/289721/the-corrs-tickets?skin=theo2 

Närmsta tube: North Greenwich

adventure_claphamThrowback Thursdays

Vill du uppleva hitsen igen från förr? Då ska du vara med på Throwback Thursdays på Adventure Bar Clapham Junction. Varje torsdag under januari månad kommer baren köra detta koncept. Festa loss till de där hitsen som du glömde du gillade!

Venue: Adventure Bar Clapham Junction

Biljetter: Gratis

Närmsta tube: Clapham Junction

comedy_clubBackyard Comedy Club

Sugen på att gå på stand up comedy? Då ska du uppleva Thursdays Backyard Comedy Club som kommer att vara varje torsdag under januari månad. Det är mellan 20.00 till 22.30 och biljetterna kostar £3. Olika komiker kommer att uppträda på de olika datumen, hela listan finns här:

Venue:  Backyard Bar & Comedy Club

Biljetter här!

Närmsta tube: Bethnal Green

winter_light_canary_wharfWinter Light

Winter Light  är en ljusinstallation I området som kallas för Canary Wharf. Här kommer det att vara olika konstnärer som ställer ut på 18 olika ställen mellan 11 och 22 januari. Bästa tiden för ett besök är efter 4 på sena eftermiddagen då installationerna mest kommer till sin rätt.

Venue: Canary Wharf

Biljett: Gratis

Närmsta tube: Canary Wharf

london_art_fairLondon Art Fair

The London Art Fair  på Business Design Center har blivit en tradition, mellan den 20 och 24 januari är det dags för 28:e upplagan. Upplev modern brittisk konst på olika sätt genom ett besök här.

Venue: Business Design Center

Biljetter: http://www.londonartfair.co.uk/tickets

Närmsta tube: Angel

saatchiChampagne Life

The Saatchi Gallery   I Chelsea fyller 30 år! Detta kommer att uppmärksammas genom en utställning av enbart kvinnliga konstnärer. För att uppleva detta så ska du besöka galleriet mellan den 13 januari och 6 mars.

Venue: Saatchi Gallery

Biljetter: Gratis

Närmsta tube: Sloane Square