Vad krävs för att få låna i Sverige när du bor i London?

Aug 12, 2021 by

Share Button

 

Det är spännande, men samtidigt dyrt att bo i London, vilket kan betyda att det uppstår en situation då man behöver pengar snabbt. I den här artikeln förklarar vi hur du kan ta ett lån av en svensk långivare, när du i själva verket bor i London. 

 

Så mycket kostar det att bo i London

Det kostar cirka 24 000 kronor (2 000 pund) att bo själv i en enrumslägenhet i London. För en barnfamilj med två vuxna och två barn kostar det omkring 42 000 kronor per månad att bo i London. Det som påverkar dina levnadskostnader är främst var i London du bor.

Om du bor i en stadsdel nära affärer, nöjen och populära gågator ska du räkna med att behöva betala betydligt mer jämfört med de siffror som precis nämnts, vilket HomeViews förtydligar.

 

Krav för att låna pengar när du bor i London

Det är vanligt att kunna låna pengar fort och lätt i Sverige, men när du bor i London är det ett flertal hinder du måste ta dig över. För att du som utlandssvensk ska kunna ta ett lån i London hos en svensk långivare krävs det att du är folkbokförd i Sverige, och har ett svenskt personnummer.

Utöver det får du inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden, eller någon betalningsanmärkning.

 

3 tips för att låna pengar i London: 

  • Det är bra om du har en deklarerad inkomst i Sverige det föregående året. Då behöver du i regel inte skicka in några lönespecifikationer som intygar att du har en inkomst även detta år. Kom ihåg att matcha förra årets inkomst om du blir ombedd att uppge hur mycket du tjänat i år. Upptäcker bankens en skillnad mellan uppgiven och deklarerad inkomst på något i stil med +-10 % krävs ofta kompletteringar.
  • Uppge inte att du bor och/eller jobbar i England. Det ser långivarna som en risk, som du tjänar på att inte upplysa dem om.
  • Ansök om ett snabblån med relativt hög ränta. Att betala en lite högre ränta är inte kul, men kreditorer som beviljar snabba lån godkänner däremot betydligt fler ansökningar jämfört med långivare som exempelvis bara betalar ut privatlån.

 

Det är vanligt att ha ekonomiska problem

Som Finansinspektionen förtydligar får 4,5 % av alla nya låntagare ett inkassokrav under lånets första månader, och för låntagare under 25 ligger andelen med inkassokrav på hela 8 procent. Du ska därför försäkra dig om att du kan betala tillbaka lånet, innan du ansöker om det.