Varför flyttar vi till London?

Oct 17, 2018 by

Share Button

Källa: Pexels

 

Det blir allt vanligare att man som svensk i London får frågan om varför man flyttade till Storbritannien. Det har blivit lite av ett fenomen med att svenskar, inte minst yngre sådana, flyttar till storstaden London. Det är bland annat därför den här sidan finns. Men vilka svar kan du ge på den här frågan?

 

Öppenhet och bättre socialt klimat

En av de vanligare anledningar som folk ger som skäl till varför de flyttade, är just det sociala. Sverige är visserligen känt för att vara ett väldigt trevligt land med en givmild befolkning, men det finns ändå en viss stelhet i det sociala. Vi har trots allt alla hört de många skämten om hur vi står med två meters mellanrum vid busshållplatserna.

Många svenskar är dock ute efter mer än lite kallprat med grannen. Det sociala klimatet i London beskrivs ofta som mycket varmare och mer öppet för alla sorters människor, oavsett ursprung eller bakgrund. Det är då inte heller konstigt att de mer sociala människorna föredrar London.

Stora kulturella skillnader

Med kulturella skillnader behöver man inte nödvändigtvis syfta på beteende eller personligheter. Men utöver öppenheten i London finns det också markanta kulturella skillnader om man jämför med till exempel Stockholm.

Det finns med andra ord många olika skäl till varför du bör stanna i London ett tag. Istället för att sitta hemma och läsa om José Mourinho inför betting premier league på bet365, kan du uppleva allting på plats! Likaså om du älskar shopping i London, det finns alltid nya storbutiker som du aldrig besökt förut.

Kultur är också mer än bara sport och maten, även om den så klart lockar många till London av riktigt goda skäl. Likaså kan det handla om annat än sevärdheter eftersom det sällan lockar andra än turister. Har man bott i landet ett tag, blir en del av sakerna lite uttjatade. Precis som att den som bor i Sverige inte direkt besöker Stockholms slott en gång om året.

Framförallt handlar det om människorna man träffar, företagslivet, de olika sorters butikerna och den allmänna atmosfären i landet. Det innebär en rejäl fördel för den som är äventyrslysten och som älskar att uppleva olika kulturer. Det finns alltid något nytt att se i London och något nytt att uppleva.

 

Arbeten i överflöd

Det finns visserligen inte ett överflöd av arbete i något land, än mindre med all digitalisering som gör att jobb försvinner i allt högre grad. Men, det finns fortfarande goda arbetsmöjligheter i London jämfört med vissa delar av Sverige. Brexit har enligt nuvarande information inte heller strulat till så mycket som en del kanske tror.

Inte minst inom restaurang- och barbranschen är det här sant. Jobb som bartender, servitris och även en del köksjobb är vanliga bland deltidsarbetande. Inte minst handlar det om så kallade periodare, människor som temporärt bor i landet eller som bara behöver ett deltidsjobb mellan studierna.

Det gör det också enklare att hitta tillgängliga jobb, det är alltid någon som slutar. Många erfarna Londonbor brukar dock höja ett varningens finger. Det kan kräva en hel del tålamod och säljsnack för att få ett jobb, eftersom det ofta finns många sökande.