Veckan på ett skosnöre 24/9 – 30/9

Sep 26, 2012 by

Share Button

För de flesta är lönen/studiebidraget inte allt för långt borta, men man kan alltid behöva spara de där extra slantarna och även göra något kul. Därför tipsar Londonsvenskar om något billigt att göra varje dag för veckan som kommer.

Måndag

Roundhouse iTunes Festival

Folkrockbandet Mumford & Sons är upptagna med sin internationella turné, men för en kväll kommer de tillbaka till sin hemstad och gör London osäkert igen. Nu är det tyvärr försent att vinna biljetter till konserten, men för att se framträdandet live eller när du har lust, klicka här.

När: 21:00

Var: Chalk Farm Road, London NW1 8EH

Transport: Chalk Farm Underground Station

 

Tisdag

Roxy Club

Om ni vill svänga loss på dangolvet i centrala London med allt från indie-, elektro-, pop- och post-punkmusik så är Roxy definitit rätt ställe för dig. Inträdet är gratis innan halv elva om du har en flyer (fixa det här), kostar bara £1 om du skriver upp dig på mejllistan (verkligen det lättaste, gör det här!) eller så får du helt enkelt hosta upp £3 som är standard priset med studentkort. Här kan du även fixa billiga cocktail pitchers och fynda 2 för 1 öl!

När: 22 – 03

Var: 3 Rathbone Place, Marylbone, London W1T 1HJ

Transport: Tottenham Court Road

 

Onsdag

Tino Sehgal – Tate Modern

På Tate Modern kan du fram till den 28e oktober hitta Tino Sehgals senaste utställning These Associations, som är en del utav The Unilever Series. Här träffar du på levande människor som genom rörelser och samtal förmedlar Tinos kont. För mer information om denna gratisutställning klicka här.

När: 10 – 18

Var: Bankside, London SE1 9TG

Transport: Southwark Underground Station

 

Torsdag

Telepathe – The Waiting Room

Under torsdagkvällen kommer elektro-popduon Telepathe från Brooklyn bjuda på en gratiskonsert, något som helt enkelt är för bra att gå miste om.

När: 20:00

Var: 175 Stoke Newington High Street, London, N16 0LH

Transport: Stoke Newington Station

 

Fredag

 Looper

Varför inte ta det lugnt en fredag och dra er tillbaka till biomörkret för en filmpremiär? Actionfilmen Looper där Bruce Willis och Joseph Gordon-Levitt spelar samma person har fått bra kritik i Amerika och nu väntar vi med spänning på responsen från britterna. Om ni passar på att gå innan klockan fem betalar ni endast £6.50 eller £5.50 med student ID.

När: Fredag och framåt

Var: Hitta närmaste Picturehouse här

Transport: Underskatta inte TfL

 

Lördag

Penelope Slinger – The Riflemaker Gallery

En kontroversiell gratisutställning av Penelope Slinger, Hear What I Say, bestående av fotografier från 1970talet kommer finnas i The Riflemaker Gallery till den 3e oktober. Klicka här för att få veta mer om utställningen och Penelope.

När: 12 – 18

Var: 79 Beak Street, Regent Street, London W1F 9SU

Transport: Oxford Circus/Piccadilly Circus

 

Söndag

Fuse

Vill du börja dagen till house och elektroniska beats på ett svettigt rave så är Fuse stället för dig. För att komma in måste du skriva upp dig på gästlisan (här), men då kommer du också in gratis.

När: 13 – 22:30

Var: 93 Feet East, 150 Brick Lane, London E1 6RU

Transport: Shoreditch High Street Station

 

Text: Kajsa Wall