Vegetariskt och veganskt i London

May 3, 2018 by

Share Button

Utbudet av vegetariska och veganska restauranger är brett i London och nya ställen som specialiserar sig på plantbaserade menyer poppar upp hela tiden. Vare sig du följer en strikt vegansk och glutenfri diet eller helt enkelt gillar att utforska spännande smaker med extra mycket näring finns här något för dig. LondonSwedes har listat några av de bästa veg restaurangerna i London just nu.


Ethos

Ethos är en av våra favoriter i centrala London. Ethos är en vegetarisk restaurang som serverar både frukost, lunch och middag där konceptet är själv-service och där du betalar maten efter vikt. De erbjuder även catering och en spännande vegansk Afternoon Tea apoteketgenerisk.com.

Deras mat är 100% vegetarisk men finns även väldigt mycket alternativ för veganen och gluten allergiker. De serverar frukost, lunch och middag menyn består av en mängd smaskiga rätter med en stor kall buffé och även en massa varmrätter. På menyn hittar du bland annat kikärts- och kokosnötbiffar, Quorn Lasange, sötpotatis falafel och ett stort urval av dippar och dressingar. Du kan läsa vår recension av Ethos här.

.

 

Var? Eastcastle Street, London, E1 6AA

T: Oxford Circus

Prisklass: Mellan

 

Mer info hittar du på Ethos hemsida


222 Vegan

222 är en liten men mycket populär vegansk restaurang i västra London. 222% vegan med en all-you-can-eat lunchbuffet och de serverar även middag med naturliga och så mycket ekologiska ingredienser som möjligt. Boka plats innan då det inte finns mer än 30 platser. Denna pärla är högt betygsatt på TripAdvisor och känd bland de flesta Londonveganer.

 

Var? 222 North End Road, London W14 9NU, England

T: Hackney Central

Prisklass: Låg

 

Mer info hittar du på 222 Vegan.


Temple of Seitan

Sedan 2015 har restaurangerna i Camden och Hackney gjort succée med sina makalöst goda, 100% vegan burgare. Friterad “kyckling”, “ost” och “bacon” serveras i fyndiga kombinationer som lett till en efterfrågan bevisad i kön utanför. Den som väntar på något gott (och cruelty free) väntar aldrig för länge!

 

Var? 103a Camley Street, N1C 4PF  & 10 Morning Lane
E9 6NA

T: Camden & Hackney Central

Prisklass: Låg

 

Mer info hittar du på Temple of Seitan.


Foodilic

foodilic

Det rika utbudet sallader och vegan/vegetariska kreationerna lockar till återbesök gång på gång. Organiska, näringsrika och vältillagade rätter med bra take-away möjligheter för den som inte har tid att slå sig ner. Simpelt, gott och hälsosamt!

 

Var? 260 Pentonville Road, London, N1 9JY

T: Kings Cross

Prisklass: Låg

 

Mer info hittar du på Foodilic.


Picky Wops

picky wops

Herre. Jesus. Kristus. Vi har dött och kommit till pizzahimlen – veganhimlen, i detta fallet. På Picky Wops kan du välja själv bland olika nyttigare alternativ för basen samt en mängd olika toppings som kommer få dig att tro att du äter “riktig” pizza.

 

Var? 7 Shopping Palace, North End Road, SW6 1NN

T: Fulham Broadway

Prisklass: Låg

 

Mer info hittar du på Picky Wops.


Gauthier

gauthier

Sedan franska stjärnkocken Alexis Gauthier själv blev vegan har hans omtalade restaurang putsat upp menyn för att tillgodose andra grönsaksvänner. Veganmenyn har blivit uppmärksammad i Londons matkultur och Michelinstjärnan vittnar om restaurangens utomordentliga kvalitet. Elegant och och sofistikerad atmosfär.

 

Var? 21 Romilly St, Soho, London W1D 5AF

T: Leicester Square

Prisklass: Hög

 

Mer info hittar du på Gauthier.


Wulf & Lamb

wulf and lamb

Låt dig inte luras av namnet: detta är ett tvättäkta veganställe – och ett grymt sådant! Menyn erbjuder veganburgare, wraps, pasta, chilli och sallader såväl som fulländad frukost och en väldans massa goda desserter. Extremt god mat som lockar hela Chelsea-gänget.

 

Var? 243 Pavilion Rd, Chelsea, London SW1X 0BP

T: Sloane Square

Prisklass: Mellan

 

Mer info hittar du på Wulf & Lamb.


Mildreds

Sedan 1988 har Mildreds agerat som lite av pionjärer inom vegan och vegetarianmat i London. Beläget mitt i Soho är detta också en av våra favoriter. Litet och trångt men fantastisk god mat och gott vin. Stort utbud med alltifrån currys och burritos till burgare, sallader och soppor. Deras prisvärda meny lockar ständigt gamla och nya kunder och för att tillfredställa efterfrågan har restaurangen nu öppnat restauranger i Camden, Kings Cross och i Dalston.

 

Var? 45 Lexington St, Carnaby, London W1F 9AN

T: Oxford Circus

Prisklass: Mellan

 

Mer info hittar du på Mildreds.


Wild Food Cafe

I en färgglad byggnad i Covent Garden hittar du Wild Food Cafe. Med målet att informera och utbilda samhället om fördelarna med en plantbaserad kost och djupare relationer med våra medmänniskor – och djur – har den här restaurangen en snäll och inbjudande atmosfär. Bra utbud av raw food.

 

Var? 1st Floor, 14 Neal’s Yard, Covent Garden WC2H 9DP

T: Covent Garden

Prisklass: Mellan

 

Mer info hittar du på Wild Food Cafe.


VX

vx london

Sedan 2010 har VX varit en ledande mataffär, som enbart säljer vegan produkter. Sittplatserna är få men lyckas du slå dig ner kan du välja bland deras otroligt populära “skräpmat” – minus skräp, såklart. Burgare, falafel, wraps, fries och massa goda efterrätter. Mums!

 

Var? 73 Caledonian Rd, Kings Cross, London N1 9BT,

T: Kings Cross

Prisklass: Mellan

 

För mer info, besök VX.


Manna

Smakrik mat presenterad på ett stilfullt vis på denna populära Primrose Hill klassikern. Chic atmosfär och en meny som erbjuder stor variation vegetariska och veganrätter samt en imponerande vegan vinlista. Allt som serveras är organiskt, såklart.

 

Var? 4 Erskine Rd, Primrose Hill, London NW3 3AJ

T: Chalk Farm

Prisklass: Mellan

 

För mer info, besök Manna.


Essence Cuisine

Kändiskocken Matthew Kenney har gjort sig ett namn som en av de bästa plantbaserade kockarna i världen. Med Essence ämnar han kanalisera sin passion och kunskap kring näringsrik och sanslöst god mat till tallriken. De höga betygen av matkritiker såväl som gäster vittnar om hur bra han lyckats med just det.

 

Var? 94 Leonard St, London EC2A 4RH

T: Old Street

Prisklass: Hög

 

För mer info, besök Essence.


Och om du bara vill handla veganmat…

 

För dig som gärna lagar mat hemma själv med organiska och vegetariska och veganska vänliga produkter rekommenderas följande mataffärer. De har alla flera butiker runtom i London, så kolla deras hemsidor för att se vilken som ligger närmast dig.

 


 

Whole Foods

Denna hippa internationella kedja är en tungviktare på ekoscenen och har gjort sina produkter lättillgängliga i otaliga städer. WholeFoods vid Kensington har en food court och på över 4 våningar hittar du allt från skönhetsprodukter till ovanliga delikatesser och kosttillskott. Stort utbud av ekologisk och vegansk mat. Butiker finns även i Camden, Clapham Junction, Fulham, Richmond och vid Piccadilly Circus.

 

Var? 63-97 Kensington High St, Kensington, London W8 5SE

T: High Street Kensington

 

För mer info, besök Whole Foods.


Daylesford Organic

daylesford organic

Superfärska råvaror där mycket av utbudet kommer direkt från farmen i Daylesford. Allt ifrån vin till tofu, grönsaker och heminredning finns att hitta här. Butikerna har oftast en chic restaurangdel också, så passa på att slå dig ner för ett mål!

 

Var? 208-212 Westbourne Grove, Notting Hill, London W11 2RH

T: Notting Hill Gate

 

För mer info, besök Daylesford Organic.


Planet Organic

planet organic

Välsorterad butikskedja med organiska produkter i alla kategorier. Finns på flertal ställen runtom London. Delidisken erbjuder färdiglagade sallader och du kan beställa juicer och smoothies på plats. Populärt ställe att slå sig ner med datorn eller en bok, innan eller efter mathandlingen.

 

Var? 23-24 Tottenham Court Rd, Fitzrovia, London W1T 1BJ

T: Tottenham Court Road

 

För mer info, besök Planet Organic.


Vi vill gärna följa era Londonäventyr! Bli vän med oss på instagram @londonswedes och hashtagga #londonswedes för att komma med på vårt feed eller ge oss nya tips för saker vi borde pröva.